Kinderopvang kindergarden 21
Kinderopvang kindergarden 21
112 22 mei

Nieuw bij Kindergarden Baarn: Cursus Ontspannen Moederschap

Moeder worden is fantastisch. Moeder zijn is soms best pittig. Zeker wanneer je werk en gezin combineert. Als moeder verwacht je veel van jezelf en voordat je het weet ben je de hele dag aan het rennen, regelen en managen. En vergeet je jezelf. Dat kan stress en vermoeidheid opleveren, met vervelende bij-effecten:

  • Je valt vaker uit tegen je kinderen of je partner en hebt daar achteraf spijt van.
  • Je hebt het gevoel dat je altijd wel ergens tekort schiet en voelt je schuldig.
  • Je hoofd is nooit eens rustig; je piekert of bent bezig met wat je allemaal nog moet doen.
  • Je zorgt minder goed voor jezelf en je lijf gaat er zeer van doen.
  • Je geniet veel minder van je gezin en je leven dan je zou willen.

Misschien denk je dat het niet anders kan. Dat een jong gezin nu eenmaal aanpoten is en dat de stress en vermoeidheid er bij hoort. Dat gevoel dat je op een sneltrein zit die nooit tot stilstand komt. Dat gevoel dat je gezin een goed geoliede machine is maar dat er zo weinig ruimte overblijft om er van te genieten.

Je kunt ontspannen en genieten, ook als je veel te doen hebt

We vertellen elkaar ook vaak dat het niet anders kan. Dat het nu eenmaal tropenjaren zijn. Dat het later wel weer rustiger wordt en dat er dan weer tijd is voor onszelf. Maar wil je dat? Of wil je juist ontspannen genieten nu je kinderen nog klein zijn?

Het fijne is dat het wel anders kan. Je kunt ontspannen en genieten, ook als je veel te doen hebt. Je hoeft niet altijd een hoofd te hebben dat overloopt. Je kunt je leven als werkende moeder anders inrichten, als je maar zou weten hoe.

Een greep uit de inhoud

  • Hoe je je lichaam en geest kunt ontspannen, waardoor je beter om kunt gaan met stress en meer aanwezig bent in het hier en nu.
  • Hoe je om kunt gaan met stressmomenten in je gezin en op je werk, zonder er meteen van over de kook te raken.
  • Je minder druk te maken over wat anderen van je vinden en van je verwachten.
  • Te luisteren naar je eigen grenzen en deze serieus te nemen.
  • Je hart te openen voor jezelf en je kinderen, zodat jullie allemaal tot je recht komen en niemand concessies hoeft te doen.

Kortom, de cursus helpt je om een ontspannen moeder te zijn die geniet van haar gezin en haar leven. En juist omdat de cursus alleen voor moeders is, zul je je herkennen in de verhalen van anderen. Er is altijd nog een moeder met dezelfde zorgen, twijfels of worstelingen. Het geeft rust te weten dat je niet de enige bent. En samen inspireren we elkaar om het anders te gaan doen.

Praktische informatie

Waar? Kindergarden Baarn

Wanneer? Dinsdag 22 en 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni

Hoe laat? Van 19.30 tot 21.45 uur

Voor wie? Iedereen kan deelnemen aan de cursus. 

Kosten? 249,- euro, inclusief koffie, thee zelfgebakken lekkers, een werkboek en ontspanningsoefeningen voor thuis. (Speciaal tarief voor klanten bij Kinderengarden: 149,- euro)

Aanmelden? Klik hier. Maak je gebruik van het speciale tarief van 149,- euro meld je dan aan via diane@mamaya.nl

 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
clock

Kom eens op bezoek

of

Kinderen krijgen hier de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen, ondersteund door de liefdevolle zorg van de pedagogisch medewerkers”

2619

Louise Wulffers

Vestigingsmanager Den Haag Bezuidenhoutseweg
2619
×