• Home
  • Coronavirus en kinderopvang
KG Header Algemeen2 small
KG Header Algemeen2

Kinderopvang is momenteel noodopvang

Minister Slob en minister Bruins hebben zondag 15 maart in een persconferentie naar aanleiding van het coronavirus nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen houden onder andere in dat alle kinderopvang moet sluiten van 16 maart tot en met 28 april om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Alleen voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen blijft kinderopvang open.

Wat betekent dit voor Kindergarden?

Op dit moment stellen we alles in werking om de opvang te realiseren voor de kinderen van ouders die werkzaam zijn in de cruciale beroepsgroepen, zodat zij hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Dit doen we op onze kinderdagverblijven en BSO’s.

Cruciale beroepen

De noodopvang geldt in principe alleen voor ouders die beide werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep. Werkt slechts één van de twee ouders in een cruciale beroepsgroep dan vragen we hen zelf opvang te regelen, lukt dit niet dan kunnen zij alsnog een beroep op ons doen.

Een overzicht van cruciale beroepsgroepen vind je op de website van Rijksoverheid.

Geen klant bij Kindergarden, wel noodopvang nodig?

In deze tijden willen we helpen waar mogelijk. Dus heb je kinderopvang nodig omdat jij en/of je partner een cruciaal beroep hebben, maar je bent geen klant bij Kindergarden en je kan je kinderen niet elders onderbrengen? Ook dan willen we je graag helpen. Wil je hier gebruik van maken? Laat ons dit weten via noodopvang@kindergarden.nl. Geef hierbij aan in welke woonplaats je opvang zoekt en op welk telefoonnummer we je kunnen bereiken. Een collega van onze afdeling Klantrelatie neemt dan telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens kantoordagen kun je ons tussen 08.30 – 17.30 ook zelf even bellen op: 020-4235422.

Ben je op zoek naar opvang op de wat langere termijn?

Voor jou betekent het dat we tot en met 28 april geen rondleidingen geven op onze vestigingen. Zodra de situatie het weer toelaat neemt de vestigingsmanager van de desbetreffende vestiging contact met je op om een rondleiding in te plannen als je je daarvoor al had ingeschreven. Je kunt je voor de langere termijn wel gewoon inschrijven via ons inschrijfformulier of meer informatie aanvragen. Het kan zijn dat je iets langer op een reactie moet wachten. Uiteraard doen we ons uiterste best om zo snel mogelijk contact met je op te nemen.

×