• Home
  • Coronavirus en Kindergarden
KG Header Algemeen2 small
KG Header Algemeen2

Coronavirus en Kindergarden

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en onze opvang.

Update 18 januari 2021 – 17.00 uur

Naar aanleiding van de berichtgeving op zondag 17 januari jl. sluiten wij nog tot en met tenminste 7 februari 2021 onze deuren. Voor kinderen waarvan één of beiden ouders een cruciaal beroep uitoefenen en voor kinderen in een kwetsbare positie bieden wij noodopvang tijdens de reguliere opvangdagen.

Welke kinderen mogen gebracht worden?

Kinderen van wie beide ouders in een cruciale beroepsgroep werken zijn van harte welkom op de reguliere dagen zoals in het contract is afgesproken. Kinderen van wie één ouder in een cruciale beroepsgroep werkt zijn ook van harte welkom op de reguliere dagen, als je het echt niet anders kunt oplossen thuis.

Welke beroepen tot de cruciale beroepsgroepen worden gerekend vind je hier.

Heeft je kind (verkoudheids)klachten?

Wanneer je kind (verkoudheids)klachten heeft, is het goed om te weten dat we net als gebruikelijk aan de hand van deze beslisboom beoordelen of je kind wel of niet naar de noodopvang mag.

Kosten kinderopvang en tegemoetkoming eigen bijdrage

Net als bij de sluiting in het voorjaar ontvangen alle ouders die gewoonlijk gebruik maken van kinderopvang en hun factuur ook nu blijven betalen een tegemoetkoming van de eigen bijdrage door de overheid. Je leest hier meer over op de website van de rijksoverheid.

Het bedrag boven het maximum uurtarief wordt door ons gecompenseerd aan de ouders die hun kinderen niet naar de noodopvang brengen. De data waarop de terugbetalingen plaatsvinden zijn nog niet bekend. Je wordt hierover geïnformeerd zodra dit bekend is.

Kindergarden@home

Nu je weer meer tijd samen doorbrengt met je kind(eren) thuis, zijn leuke ideeën of tips vast heel welkom. Op onze website Kindergarden@home plaatsen we de komende weken extra veel leuke video’s, tips en ideeën om samen met je kind(eren) te doen. Neem dus regelmatig een kijkje op deze site.

Veelgestelde vragen van ouders

Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. En we blijven de adviezen en richtlijnen van de GGD, het ministerie en het RIVM opvolgen. Tegelijk kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt.

Hier vind je de veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het coronavirus en onze opvang.

De belangrijkste en meest actuele bron van informatie is de website van het RIVM. Op de site van de Rijksoverheid vind je ook ‘Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang’. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met je vestigingsmanager. Zij helpt je graag verder.

×