Een uitdagende tuin

Buiten spelen is niet alleen gezond. Buiten leert en speelt je kind op een andere manier dan binnen. Daarom besteden we net zoveel aandacht aan onze tuinen als aan de inrichting van onze binnenruimtes. En gaan we elke dag naar buiten, ongeacht welk weertype. Want stampen in de plassen is toch net zo leuk als spelen in het zonnetje in de zandbak?

Samen in de moestuin 

Kinderen onderzoeken graag wat er in de natuur aanwezig is. We leren ze dat dieren en insecten – meestal – niet eng zijn, sterker nog: dat ze nodig zijn voor een duurzame toekomst! Ook hebben veel vestigingen een eigen moestuin die we samen met de kinderen onderhouden. Met elkaar zaaien, verzorgen en oogsten is namelijk leerzaam én lekker. 

Rennen, klimmen, springen

Kinderen ervaren buiten meer vrijheid, bewegen meer en voelen zich zelfstandiger. Ze spelen buiten vooral met andere kinderen, maken vriendjes, hebben ruzie en lossen dit weer op en leren voor zichzelf op te komen. Ze verzinnen dingen om buiten te doen. Onbewust oefenen ze hun behendigheid tijdens het rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen en schommelen. 

Lees meer over onze uitdagende tuin

Alles om een kind heen heeft invloed...

...daarom een uitdagende tuin!