Coronavirus en Kindergarden

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en onze kinderopvang.

Update 3 maart 2022

Vanaf 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen vervallen. Net als altijd volgen we de richtlijnen van de overheid. Daarom is ook op onze vestigingen de verplichte 1,5 meter afstand vervallen en dragen we geen mondkapje meer. Als je het prettig vindt om toch nog een mondkapje te dragen, is dat natuurlijk geen probleem.

Basisadviezen

De gezondheid en veiligheid van kinderen, ouders en medewerkers staan bij ons altijd op de eerste plaats. Om de opvang op een verantwoorde en veilige manier te bieden gelden de volgende maatregelen op onze vestigingen:

  • Was vaak en goed je handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als je al gevaccineerd bent. Ga na een positieve test in isolatie.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.


Heeft je kind verkoudheidsklachten?

Wanneer je kind (verkoudheids)klachten heeft, is het goed om te weten dat we net als gebruikelijk aan de hand van deze beslisboom beoordelen of je kind wel of niet naar de opvang mag. Daarnaast vind je ook op de website van de overheid meer informatie hierover.  

Compensatie derde BSO sluiting

Net als bij voorgaande sluitingsperiodes worden alle ouders die gebruikmaken van de BSO en hun factuur tijdens de sluiting volledig door hebben betaald, gecompenseerd door de overheid. Dit gebeurt medio juni via de Sociale Verzekeringsbank. Je ontvangt dan een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moesten maken van de noodopvang. Je leest er meer over op de website van de Rijksoverheid en de SVB:


Kindergarden heeft alle ouders die geen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang inmiddels gecompenseerd voor het gedeelte boven de maximum uurprijs.

Ontwikkelingen rond het coronavirus

We houden de ontwikkelingen rond het coronavirus ook nu nog in de gaten. We blijven de adviezen en richtlijnen van de GGD, het ministerie en het RIVM opvolgen.

De belangrijkste en meest actuele bron van informatie is de website van het RIVM. Op de site van de Rijksoverheid vind je ook ‘Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang’.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met je vestigingsmanager. We helpen je graag verder.

    ​​​​