Coronavirus en Kindergarden

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en onze opvang.

Update 5 februari 2021 – 17.00 uur

We zijn heel blij dat we vanaf maandag 8 februari alle kinderen weer mogen verwelkomen op onze vestigingen, met uitzondering van onze BSO’s waar we voorlopig alleen noodopvang bieden. We hopen deze binnenkort weer te mogen openen en alle kinderen ook daar snel weer te zien.

Heeft je kind verkoudheidsklachten?

Wanneer je kind (verkoudheids)klachten heeft, is het goed om te weten dat we net als gebruikelijk aan de hand van deze beslisboom beoordelen of je kind wel of niet naar de opvang mag. Daarnaast vind je ook op de website van de overheid meer informatie hierover.

Thuisquarantaine

Net als bij volwassenen geldt: als je kind een nauw contact is van een positief getest persoon (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter van een besmet persoon), gaat je kind in thuisquarantaine.

Heeft je kind na 5 dagen geen klachten? Dan kun je je kind laten testen. Bij een negatieve testuitslag mag je kind weer uit thuisquarantaine. Het is goed om te weten dat bij hele jonge kinderen op verschillende testlocaties een speekseltest kan worden afgenomen. Vraag hiernaar bij het maken van een afspraak.

Laat je je kind toch liever niet testen? Hou je kind dan 10 dagen in thuisquarantaine. Voor meer informatie hierover of wat te doen wanneer je kind wel klachten heeft, verwijzen we je graag naar de website van de overheid.

Noodopvang BSO

Op de BSO’s blijven we noodopvang bieden voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Hier vind je een overzicht van alle cruciale beroepen. Wanneer je per mail bij je vestiging aangeeft dat je gebruik wilt maken van de noodopvang tijdens je contractdagen, nemen we contact met je op om de starttijd van de opvang, en het al dan niet ophalen van school met je af te stemmen.

Veelgestelde vragen van ouders

Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. En we blijven de adviezen en richtlijnen van de GGD, het ministerie en het RIVM opvolgen. Tegelijk kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt.

Hier vind je de veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het coronavirus en onze opvang.

De belangrijkste en meest actuele bron van informatie is de website van het RIVM. Op de site van de Rijksoverheid vind je ook ‘Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang’. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met je vestigingsmanager. Zij helpt je graag verder.

​​​​
    ​​​​