Coronavirus en Kindergarden

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en onze kinderopvang.

Update 4 januari 2022

Goed nieuws: de BSO’s mogen vanaf maandag 10 januari weer volledig open. We zijn ontzettend blij dat we weer alle kinderen mogen verwelkomen. De komende dagen werken we verder uit hoe we de BSO op een veilige en verantwoorde manier kunnen organiseren. Hierbij staat de gezondheid van de kinderen en medewerkers natuurlijk voorop.

De kinderopvang voor 0 - 4 jaar is gewoon geopend.

 

Veilige en verantwoorde opvang

De gezondheid en veiligheid van kinderen, ouders en medewerkers staan bij ons altijd op de eerste plaats. Om de opvang op een verantwoorde en veilige manier te bieden gelden de volgende maatregelen op onze vestigingen:

  • Voor binnenkomst de handen desinfecteren
  • Een mondkapje op bij binnenkomst op de vestiging
  • Brengen en halen bij de deur van de groep
  • Kinderen worden gebracht en gehaald door 1 persoon
  • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere ouders
  • Kinderen en ouders zonder klachten zijn welkom
  • Het contact is kort

 

Heeft je kind verkoudheidsklachten?

Wanneer je kind (verkoudheids)klachten heeft, is het goed om te weten dat we net als gebruikelijk aan de hand van deze beslisboom beoordelen of je kind wel of niet naar de opvang mag. Daarnaast vind je ook op de website van de overheid meer informatie hierover.  

 

Compensatie

Net als bij voorgaande sluitingsperiodes worden alle ouders die gebruikmaken van de BSO en hun factuur tijdens de sluiting volledig door blijven betalen, gecompenseerd door de overheid. Je ontvangt dan een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moeten maken van de noodopvang.

Kindergarden compenseert ouders die geen gebruik maken van de noodopvang voor het gedeelte boven de maximum uurprijs.

 

Veelgestelde vragen van ouders

Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. En we blijven de adviezen en richtlijnen van de GGD, het ministerie en het RIVM opvolgen. Tegelijk kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt.

Hier vind je de veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het coronavirus en onze opvang.

De belangrijkste en meest actuele bron van informatie is de website van het RIVM. Op de site van de Rijksoverheid vind je ook ‘Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang’. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met je vestigingsmanager. Zij helpt je graag verder.

​​​​
    ​​​​