KG BSO Houten header
KG BSO Houten header small
Werving 28 mrt

Alle superkrachten verzamelen!

Zoals ik al eerder schreef zijn het rare tijden. We zijn ineens veel meer in en om huis dan dat we ooit zijn geweest en er wordt een beroep op ieders aanpassingsvermogen gedaan. Ook op alle kinderen die nu thuis zijn. Ze zijn uit hun dagelijkse ritme van school en/of kinderopvang gehaald.

Alle lades in hun hoofd raken sneller vol en dat kan soms best ingewikkeld zijn als je niet meer met je vriendjes kunt spelen of jezelf uit kunt leven bij je sportvereniging. Dat bewegen super gezond is weten we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat beweging voor je hoofd minimaal net zo belangrijk is? Of te wel, mindgym. Heeft iemand je ooit uitgelegd hoe je hoofd werkt bijvoorbeeld? Nee hè? Best gek eigenlijk. 

Een poosje terug werd ik geïnspireerd door het boek van Wouter de Jong, 'Superkrachten voor je hoofd'. Een boek speciaal voor kinderen. Leeftijd vanaf 10 jaar; bovenbouw basisschool. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld emoties, schaamte, blijdschap, gedachten en fantasie. Tekst afgewisseld met korte opdrachten zorgen ervoor dat je dit boek in een mum van tijd uit leest. Het is niet alleen leuk voor kinderen maar zeker ook voor iedere ouder. Want zo nu en dan zijn er ook speciale stukjes voor ouders te lezen. De zogeheten 'saaie stukjes'. De woorden worden ook vergezeld door filmpjes waarin Wouter je online meeneemt in korte sessies. Deze tips staan vermeld in het boek en verwijzen je naar de website. Zijn stem is kalm en helder. Hierdoor wordt ook ik direct rustig. De manier waarop hij mij toespreekt is prettig en zeker niet belerend. Het helpt even alle gedachtes op een rijtje te zetten en de focus op bijvoorbeeld mijn ademhaling te leggen. Ideaal als je even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur van bijvoorbeeld thuiswerken of voor je drie stuiterende kinderen die het ook even niet meer weten. Kortom, een inspirerend boek voor jong en oud.

superkrachten

Ga eens een minuut stil zitten met je ogen dicht

Waar dacht je aan?

Zag je het voor je?


Welke superkrachten zou jij willen bezitten?

 

DSCF0127DSCF0123DSCF0149

Evelien Martens is pedagogisch medewerker bij Kindergarden en deelt elke maand een mooi verhaal over de kinderen en het werken bij Kindergarden. Geregeld gaan haar handpoppen mee en beleven ze samen de mooiste avonturen!

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Jullie hebben allemaal hart voor het werk: alle medewerkers zijn betrokken, betrouwbaar, kundig en gepassioneerd. Dat deed en doet mijn moederhart sneller kloppen.”

quoteram 1

Patricia-Nicole van Handenhove

moeder van Mees uit Rotterdam
quoteram 1
×