• Home
  • Nieuws
  • Bekroond met een fantastische derde plaats
VERVOLG 22
Kinderopvang kindergarden 29
109 27 mrt

Bekroond met een fantastische derde plaats

KINDERGARDEN OPNIEUW BEST WORKPLACE

Kindergarden neemt de derde plaats in op de lijst van Best Workplaces. Heel blij zijn we én trots… Om een aantrekkelijke werkgever te zijn hebben we aandacht voor een goede work-life balans. Verder staat de Kindergarden Academie aan de wieg van professionele en persoonlijke ontwikkeling en onze vestigingen zijn qua concept en inrichting even uitdagend als inspirerend.

Werken met hart en ziel. Een fijne, inspirerende werkomgeving. Plezier met je collega’s. Trots zijn op je organisatie. Daar gaan we voor bij Kindergarden. Onze inspanningen worden gewaardeerd, ook door Great Place To Work Nederland met een derde plaats op de lijst van Best Workplaces. Deze instelling onderzoekt jaarlijks de mate van vertrouwen, de trots en het plezier dat mensen hebben om bij een bedrijf of organisatie te werken. Wat doen we bij Kindergarden om een aantrekkelijke werkgever te zijn?

Vitaal zijn, vitaal blijven
Vitaliteit vinden we heel belangrijk: we stimuleren onze medewerkers om de uitdaging te zoeken, om goed voor zichzelf te zorgen én voor een goede balans tussen werk en privé. Dan hebben ze namelijk energie, voor zichzelf en voor Kindergarden. Vertrekpunt is de rust en zekerheid van een vast contract en een helder, passend inwerktraject. De primaire taak is de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van de kinderen. Daarom worden ze omringd door collega’s met andere, aanvullende taken. Op elke vestiging worden ze ondersteund door een preventiecoach op het gebied van veiligheid en gezondheid. We zorgen voor gezonde voeding, hebben een fietsplan en ‘vitaliseren’ ook door projectgroepen en uitwisselingen met vestigingen. Intern doorgroeien? Ook dat stimuleren we!

Ontwikkel kinderen… en jezelf
We gaan voor topkwaliteit in de kinderopvang. De Kindergarden Academie staat daarom aan de wieg van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De kracht van de Academie is dat deze voor iedereen toegankelijk is. Bovendien wordt er zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan individuele ontwikkelbehoeften: wat heb jij nodig om je werk goed te doen? Wat zijn jouw behoeften en wensen? Er is een divers aanbod aan trainingen en workshops, van pedagogiek tot managementtraining. Onze medewerkers kunnen hun kennis verbreden en verdiepen. Leren vanuit praktijk staat centraal. We zetten vaak eigen medewerkers in als trainer, job-coach, mentor of buddy. Dit onder het Kindergarden motto: ‘Help mij het zelf te doen.’

Interessante werkplek
Onze vestigingen zijn qua concept en inrichting bijzonder: alles is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen, alle materialen staan op ooghoogte van het kind. Dat zorgt ervoor dat je als pedagogische medewerker een stapje terug kan doen en een observerende rol kan aannemen. De kinderen groeien in zelfvertrouwen doordat speel- en ontdekkingsmateriaal goed bereikbaar is en ze zelf aan kunnen geven wat ze willen. Het is geen speelparadijs, maar een leerrijke omgeving. Zo hebben we een inspirerend zwart-wit hoekje op de babygroep ingericht. Het contrast tussen zwart en wit is het eerste dat baby’s kunnen zien. Het kunnen onderscheiden van zwart en wit bij de voorwerpen die we aanbieden, draagt later bij aan een snelle herkenning bij andere vormen.

Voorbeeldfunctie
‘De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tegelijkertijd vervullen ze een voorbeeldfunctie voor andere organisaties. Het is een resultaat om ongelooflijk trots op te zijn,’ aldus René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland.

Vijf waarden
Over het onderzoek zegt Brouwers: ‘Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen we staven met 30 jaar onderzoek. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid.’

Het allerbeste bieden
Algemeen directeur van Kindergarden Nicole Krabbenborg: ‘We zijn bekroond met een schitterende derde plaats op de lijst van Best Workplaces 2018! Ik ben zo trots op wat we doen: de basis leggen voor de ontwikkeling van baby’s tot zelfstandige onbevangen kinderen met een positief zelfbeeld. Dat is onze missie. We willen kinderen het allerbeste bieden. Dat betekent dat we diegenen die voor de kinderen zorgen ook het allerbeste moeten bieden. Kindergarden is een fijne plek om te werken. Het gaat tenslotte om de ontwikkeling van kinderen én medewerkers.’

 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Kinderopvang bij Kindergarden is heel bijzonder. Dat vind je niet overal.”

Eugenie Urlings – moeder van Mijke, Noor, Daan

Kindergarden Utrecht Maliebaan
×