Kinderopvang kindergarden 4
Kinderopvang kindergarden 4
boekenjuni1 08 jun

Boekentips voor Vaderdag

Het is bijna Vaderdag. Naast dat voorlezen bijdraagt aan de taalontwikkeling is het ook een kans om tradities zoals Vaderdag te introduceren. Tradities en rituelen zijn belangrijk voor kinderen omdat het een inzicht geeft in tijd; een dag/week/seizoen. Deze maand staat papa centraal in de boekjes.

Papa’s met kleintjes – Guido van Genechten

boekenjunigoedIn dit boekje voor de allerkleinsten zijn de illustraties zwart-wit. De contrasten brengen het plaatje duidelijk naar voren. Elke bladzijde stelt een papa voor met zijn kleintje. Papa zeehond met het zeehondje. Papa egel met het egeltje. Leuk om voor te lezen maar ook mooi om open te zetten zodat je kleintje de plaatjes kan bekijken.

De zoektocht van papa Zeepaardje – Anita Bijsterbosch

De zoektocht van papa ZeepaardjeDit boekje neemt ons mee onder water. Ook hier speelt papa de hoofdrol. Hij mist het laatste babyzeepaardje. Op zoek komt hij andere zeedieren tegen die hem helpen. Het boekje bevat plaatjes die kinderen kunnen openklappen. Dit versterkt het thema samen ‘op zoek’.
Het boekje is zeer geschikt voor de dreumesleeftijd. Op speelse wijze worden de dieren geteld. ‘Papa Zeepaardje kijkt achter de zeeslak, en hij ziet… één…twee babykogelvissen. ‘
Naast dat papa centraal staat in het boekje introduceert Anita Bijsterbosch dieren die we niet veel in boekjes tegenkomen. Een hengelvis, de zeeanemoon en de kogelvis zijn een welkome verrijking aan onze kennis over de onderwaterwereld.

Papa, pak je de maan voor mij? – Eric Carle

Papa, pak je de maan voor mij?Maud wil met de maan spelen. En papa? Die gaat dat regelen. De ladder van papa is zo lang dat beide bladzijden in het boekje moeten worden opengeklapt. De teksten zijn eenvoudig. De illustraties vertellen. Met open mond luisteren de peuters naar het verhaal. Het leidt tot leuke gesprekjes want, je kunt de maan helemaal niet pakken. In het boekje vertelt de maan hoe zij steeds een beetje kleiner wordt elke nacht. En wanneer de maan op haar allerkleinst is, kan papa haar meenemen voor Maud. Het boekje geeft een leuke introductie in het verstrijken van tijd en het wisselen van de maan.

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
clock

Kom eens op bezoek

of

Mijn missie? Kinderen een veilig en gelukkig gevoel geven. Daarbij ga ik elke dag vrolijk naar mijn werk – hoe waardevol!”

Jade Thijsse

Vestigingsmanager Rotterdam Straatweg
×