buitenschoolseopvang houten tuibrug
buitenschoolseopvang houten tuibrug
105 06 aug

'De BSO voelt als thuiskomen'

Werken op de BSO is elke dag een feestje voor pedagogisch medewerker Evelien. Geen dag is immers hetzelfde. Wij vroegen Evelien, van onze vestiging in Nijmegen, om haar ervaringen met ons te delen en te vertellen wat het werken op de BSO nou zo bijzonder maakt:

Liefdevolle aandacht

'Mag ik een pleister?'. Een meisje van vijf jaar staat met vragende ogen voor me. Ze laat me haar schaafwondje op haar been zien. Het schuurt tegen haar broek. Ik knik en vertel haar dat de ambulance dan moet komen. Eerst kijkt ze mij wat vragend aan. 'Klim maar op mijn rug' zeg ik en voor ik het weet ren ik met een vijfjarige op mijn rug met luide ambulance geluiden richting de EHBO koffer. Ze straalt van oor tot oor. Als pedagogisch medewerker op de BSO spaar ik het liefst zoveel mogelijk avonturen met de kinderen. Spannende, nieuwe en grappige avonturen. Ze zitten vaak in onverwachte hoek. Te wachten tot jij ze komt pakken.

Verderop zit een jongen te balen in een hoekje van de bibliotheek. Het lukt hem vandaag gewoon even niet. Ik mag naast hem zitten. Daar zitten we, zwijgend. Plotseling verbreekt hij de stilte en vertelt hij me wat er in zijn hoofd zit. Soms is alles ook gewoon stom concluderen we samen. En dat mag er zijn. Als pedagogisch medewerker vind ik het belangrijk dat ieder kind zich gehoord en gezien voelt.

Vier paar oren staren mij aan. 'Mogen we jou schminken'. Daar zit ik. Gewapend met kwasten, schmink en glitters staan ze voor mij. Ik ben vandaag hun levend kunstwerk. Ze overleggen, kijken en giechelen. Even later mag ik in de spiegel kijken. Ze liggen op de grond van het lachen. Bij het ophaalmoment vertellen de kinderen uitgebreid wat ze mochten doen. Ouders lachen en prijzen mijn moed. Als pedagogisch medewerker vind ik een uitgebreide overdracht belangrijk. Ouders brengen immers hun kostbaarste bezit bij Kindergarden. Hoe komt hun kind uit school? Waar heeft hij of zij plezier in? Hoe uit het kind zijn emoties? Buiten de dagelijkse momenten op de groep schrijven we één keer per jaar een pedagogisch verslag. Het is mooi om te zien dat ouders deze verslaglegging waarderen en koesteren.

080MKoning

Thuiskomen

Het werken op een locatie buitenschoolse opvang bij Kindergarden is voor mij thuis komen. Een plek waar ik iedere dag weer met plezier naar toe ga. Waar we kinderen verwonderen, laten ontdekken en waar iedereen zichzelf mag zijn. Een veilige haven waar je soms ook gewoon op een kussentje een boek kunt lezen. Of gave proefjes kunt doen in het Hoezo Lab. De kinderen volgen in wat hen bezig houdt en hier op aansluiten. Soms net dat beetje extra geven om de middag (of vakantiedag) de leukste ooit te maken. Dát is voor mij de BSO van Kindergarden!

Kijk op www.werkenbijkindergarden.nl voor meer verhalen en vacatures. Bij Kindergarden krijg jij de ruimte om kinderen én jezelf te ontwikkelen. Wij zoeken talent, kwaliteit en enthousiasme. Neem een kijkje en wie weet vind jij ook je droombaan...

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Kindergarden gaat zeer bewust met de ontwikkeling van het individu om en besteedt veel zorg en aandacht aan gezonde voeding. Maar allemaal op een ontspannen en speelse manier.”

Hennie (moeder van Mare)

Kindergarden Arnhem
×