Kinderopvang kindergarden 32
Kinderopvang kindergarden 32
145 27 nov

Help… decemberstress

Aanstaand weekend is het weer december, een maand vol feestdagen en -activiteiten. Daar kunnen we niet veel aan veranderen. En dat is misschien maar goed ook. Want het is naast een drukke vooral een hele leuke maand toch? Mits we ons niet helemaal gek laten maken. De kunst is te genieten van al dat leuks en jezelf en je kinderen te helpen om een goede balans te vinden tussen feest- en rustmomenten.  

5 tips om de decembermaand relaxt door te komen: 

1. Op tijd

Zelf vaak stress van die bomvolle maand? Begin op tijd met plannen, inkopen en lijsten maken. Zo kun je elke keer wat meenemen. Hou je overzicht. Niet alles hoeft gehaast en gestrest op het laatste moment. Kwestie van goed organiseren en verdelen. Je kan het! 

2. Te vol, te veel

November en december. Zoveel leuke dingen. Maar voor veel kinderen (en dus hun ouders) ook heel intensief. Voor je het weet proppen we de weken bomvol met allerlei leuks, maar ook spannends. Voor veel kinderen de reden dat ze druk, lastig of pittig worden. Mijn tip? Less = more. Kijk waar je kunt minimaliseren, doe niet te veel. Kies een paar dingen uit en hou het daarbij. 

3. Begrip: bekijk het eens door hun ogen

Veel kinderen zijn om achter het behang te plakken deze periode. Kort lontje, jengelig en tegendraads. Weet je wat helpt? Bekijk het eens door de ogen van je kind: alle spanningen, volle weken, heel veel leuke bijzondere maar anders dan anders dingen, eind van het jaar, moe moe moe. En dan ook nog eens een gestreste moeder en/of vader die zelf niet veel kan hebben en van hot naar her rent…. Gek he dat ze zo pittig zijn in deze maand? Begrijp ze, help ze en geef ze wat credits. 

4. Structuur

Om te voorkomen dat je kinderen hyper worden moet je zelf structuur aanbrengen. Maak een planning hoe vaak je sint en kerst viert en wanneer de schoen gezet mag worden en maak het niet te gek. Het is niet nodig om ze te veel te verwennen. Maak een aftelkalender met de belangrijkste activiteiten erop! Ga even terug naar de basis en hou je vaste routines waar kan gewoon aan. Op tijd naar bed en wat meer echte aandacht van jou kunnen al heel erg helpen!

5. Maak het jezelf makkelijk

Bestel de cadeaus online, laat je kerstboodschappen bezorgen, ga gourmetten in plaats van uren in de keuken staan voor een ingewikkeld 3-gangenmenu, skip de kerstkaarten. Het kan allemaal echt vaak simpeler dan hoe we het bedacht hadden of altijd al deden. Kwestie van loslaten, ook je schuldgevoel ;)

Heb jij nog een decembertip voor ouders? Leuk als je deze met ons deelt!

Meer lezen? Koop Tischa’s boek ‘Inspiratie voor leuker en makkelijker opvoeden’, kijk voor haar online opvoedcursussen en haar blog op www.opvoedcursussen.nl of volg haar facebookpagina

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Waarom Kindergarden?

Je zoon of dochter krijgt bij ons de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen in een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving. In een huiselijke sfeer stimuleren we de natuurlijke nieuwsgierigheid en geven je kind individuele aandacht.

Begrippen als ‘ontwikkeling’ en ‘vertrouwde en veilige omgeving’ zie je in een brochure – Kindergarden geeft er daadwerkelijk inhoud aan.”

quoteram 1

Patricia-Nicole van Handenhove

moeder van Mees uit Rotterdam
quoteram 1
×