KG BSO Houten header
KG BSO Houten header small
20 KG kinderen en PM little detail photography 20 20 mrt

Het land op z'n kop

Het hele land staat op z'n kop. Ineens zijn de gewone dingen zoals boodschappen doen niet meer zo gewoon. De beslissing om ook de kinderopvang en scholen dicht te doen zat er aan te komen maar voelt stiekem voor velen toch als een klap. Voor alle gezinnen is het zoeken. Zoeken naar een goede dagindeling en zoeken naar rust.

Dat je het als ouder dan soms ook even niet meer weet is heel begrijpelijk. Kinderen moeten ineens online lessen volgen. Je baby gaat ineens niet meer naar het vertrouwde kinderdagverblijf terwijl het net goed gewend was. Je peuter rent als een bezetene rondjes om de keukentafel omdat het ergens zijn energie kwijt moet terwijl jij probeert nog iets aan werk te doen. Er komt veel op ons af. 

Er wordt een beroep op je aanpassingsvermogen gedaan. Ook op dat van mij. Als kinderopvangorganisatie doen we wat we kunnen om alles zo goed mogelijk te regelen. Als pedagogisch medewerker krijg ik de kans om aan het idee te wennen. Ik rommel de eerste dagen wat aan op de vestiging. We maken gezamenlijk schoon. Er ontkomt geen enkel hoekje aan ons schoonmaakoog. En ik lees over mooie initiatieven van collega's elders. Zij doneren het eten wat over is aan de lokale voedselbank. Er ontstaat toch een soort saamhorigheid. Ook al is het soms ook, net als in alle gezinnen van kinderen die wij opvangen, zoeken. Zoeken naar hoe we hier mee gaan dealen. En hoe fijn is het dat ik mijn steentje kan bijdragen in de vorm van deze blogs? In deze blogs wil ik jullie als ouders gaan voorzien van leuke, handige, concrete activiteiten of tips voor thuis.  

Wanneer ik op de groep aan het werk ben is er niets leukers dan kinderen betrekken bij wat je doet. Door ze te prikkelen en uit te dagen. Het brengt me even terug naar vroeger. Ik was en ben dol op spelletjes. Mens erger je niet, Wie is het, Monopoly en ga zo maar door. Nu moet ik eerlijk zijn, vroeger hadden we geen afleiding in de vorm van de iPad. Toch is het leuk die ouderwetse spelletjes eens aan je kind te leren.

Pak eens een spel uit de kast welke je lang niet gespeeld hebt. Zo weet ik nog die keer dat ik ganzenbord pakte. De kinderen keken mij verbaasd aan. 'Als je nou eens nieuwe spelregels erbij mocht verzinnen, welke zou je dan bedenken' vroeg ik. In een mum van tijd hadden we voor een aantal vakjes iets anders bedacht. Bij 5 mocht je normaal een beurt overslaan maar nu hadden de kinderen bedacht dat je een gekke bek moest trekken. Zo worden ouderwetse spelletjes toch een beetje van nu. Door de kinderen erbij te betrekken verheugen ze zich op hun bedachte opties.  En zeker wanneer jij uit volle borst een liedje moet zingen omdat je op vakje 16 bent beland zorgt dit natuurlijk voor grote hilariteit aan tafel...

Binnenkort meer! Succes aan iedereen thuis, jullie kunnen het!

DSCF0127DSCF0123DSCF0149

Evelien Martens is pedagogisch medewerker bij Kindergarden en deelt elke maand een mooi verhaal over de kinderen en het werken bij Kindergarden. Geregeld gaan haar handpoppen mee en beleven ze samen de mooiste avonturen!

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Met veel passie werken we aan een fijne sfeer. De kinderen krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en plezier te maken.”

2558 2

Annet de Klerk

Vestigingsmanager Kindergarden Amsterdam Fizeau
2558 2
×