• Home
  • Nieuws
  • Stimuleren van de zintuigen met huis, tuin en keuken spullen
flesjesgroot
flesjesgroot
flesjes 03 nov

Stimuleren van de zintuigen met huis, tuin en keuken spullen

Kinderen begrijpen meer als ze het via de zintuigen ervaren. Bij Kindergarden sluiten we aan op dit ‘ervarend begrijpen’. Met verschillende activiteiten en speelgoed dagen we kinderen uit om verschillende ontwikkelgebieden aan te spreken.

Ook eenvoudige spullen die u gewoon thuis heeft, stimuleren kinderen op speelse wijze. Probeer dit ook eens bij uw kind:

  • Rijst, macaroni bakjes Plaats bakjes en maatbekers, gevuld met ongekookte rijst of macaroni, op een een dienblad. Leg er een lepel en een groot en klein pincet bij. Kinderen experimenteren met het overhevelen van de macaroni, scheppen met de lepel of pakken het zelfs op met de pincetten. De oog-handcoördinatie en de grove en fijne motoriek wordt zo gestimuleerd. Kinderen vinden het geweldig.
  • Gevulde flesjes Vul kleine flesjes (bijvoorbeeld reis- of petflesjes) met rijst, veren, knoopjes, glitters met water of schelpenzand en lijm de dop goed vast. Leg uw baby op een kleed met de verschillende flesjes om hem/haar heen. Uw baby wordt uitgedaagd om zich te gaan bewegen richting de flesjes. Doordat baby’s de flesjes zelf kunnen pakken en bewegen, wordt zowel de zintuiglijke als de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Ook wat oudere kinderen vinden dit leuk: zet de flesjes dan op kind-ooghoogte.
  • Bak met schelpenzand Wanneer (wat oudere) kinderen met zand spelen, komen zij snel tot rust. Ze zijn dan vaak heel geconcentreerd en creatief. Kinderen worden zichzelf, voelen zich vrij en genieten van het intense herhalen van handelingen. De fijne en grove motoriek én de oog-handcoördinatie worden hiermee gestimuleerd. Dat kan ook zonder tuin of als het koud is buiten. Gebruik gewoon een grote bak schelpenzand of een bak water met schepjes, maatbekers, trechters en zeefjes. Gegarandeerd urenlang speelplezier!
Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Kinderen krijgen hier de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen, ondersteund door de liefdevolle zorg van de pedagogisch medewerkers”

2619

Louise Wulffers

Vestigingsmanager Den Haag Bezuidenhoutseweg
2619
×