Kinderopvang kindergarden 16
Kinderopvang kindergarden 16
1 17 jan

Hulp bij tandjes die doorkomen

Je baby groeit en daar horen allemaal mijlpalen bij. Gemiddeld komen de eerste tandjes bij een baby als ze tussen de vier tot zeven maanden oud zijn. Echter is dit bij elk kind verschillend. Ook de klachten kunnen bij elk kind verschillend zijn. Één van de eerste tekenen van het doorkomen van tandjes zijn bijvoorbeeld kwijlen en gezwollen tandvlees en diarreeluiers. Sommige kinderen kunnen ook lichte koorts krijgen en worden wat hangerig. Het is heel wat voor je baby om dit allemaal door te maken. Marieke van onze vestiging in Rotterdam staat op de babygroep en heeft een aantal tips:

  • Baby’s waarbij de tandjes doorkomen willen graag ergens op bijten. Dit verzacht en verlicht de pijn een beetje. Geef je kind een bijtring of andere speelgoed waar hij op kan bijten. Wat nog fijner voor je baby is een koude bijtring uit de koelkast of bijvoorbeeld een koud stukje komkommer.
  • Het kan voor de baby ook erg helpen om het tandvlees te masseren. Was je handen goed en masseer met cirkelende bewegingen het tandvlees waar de tand doorkomt. Je kan hier ook de bolling van een theelepeltjes gebruiken.
  • Koud water of koude thee verlicht de pijn een beetje. Of maak in de zomer gezonde ijsjes door gepureerd fruit in te vriezen!
  • Bij een apotheek of drogist kan je ook verschillende crème's verkrijgen tegen de pijn. Deze worden meestal met een wattenstaafje of met de vinger op het tandvlees van je kind gesmeerd. Dit heeft een pijnstillende werking.

Maar het beste medicijn als het gaat om tandjes krijgen is heel veel liefde en knuffels! Neem lekker de tijd om wat extra met je baby te knuffelen in deze pittige periode.  

0tot6maanden

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Een waardevolle bijdrage mogen leveren aan de basis voor een leven lang ontwikkelen, maakt elke dag weer bijzonder”

Loes Janssens

vestigingsmanager Driebergen
×