Kinderopvang kindergarden 3
Kinderopvang kindergarden 3
128 14 feb

Ik vind je lief...

Hij zit naast me in de bus. We kijken naar buiten. 'Kijk Evelien, ik ben geliefd op haar' en hij wijst naar een meisje op het schoolplein. Wanneer ik aan hem vraag wat haar nou zo leuk maakt begint hij te stralen van oor tot oor en krijgt een ietwat rode kleur op zijn wangen. 'Als ik boos ben dan helpt ze mij, en dat vindt ze dan nooit erg'. Het verhaal tovert een glimlach op mijn gezicht.

Ik denk terug aan mijn basisschooltijd. Waar het in de onderbouw nog één grote groep was waar iedereen met iedereen speelde werd dit vanaf groep zeven wezenlijk anders. We speelden met enige regelmaat de jongens tegen de meisjes. Waarbij de jongens ons, meisjes, uiteraard moesten tikken. Al giechelend renden we dan weg. En wie herkent niet de groep acht feestjes waarbij er ongemakkelijk en met gestrekte armen geschuifeld werd? Ik kan me deze momenten nog helder voor de geest halen. De eerste verliefdheid en het leuk vinden van iemand ontstaat daar.

Zo kwam er ooit, toen ik net als pedagogisch medewerker startte, een jongen van een jaar of tien naar mij toe. Hij stond wat zenuwachtig naast me heen en weer te schuifelen. 'Evelien, ik ben verliefd'. Toen stopte hij even. Ik merkte aan alles dat hij het lastig vond om te vertellen. Ik bleef kalm en luisterde naar zijn verhaal. 'Het is een jongen in de klas en hij is echt knap en leuk en zo,' zei hij toen. Zijn ogen keken me aan en hij slaakte een diepe zucht. Het bleek een opluchting. Ik kon alleen maar onmetelijk trots op hem zijn dat hij dit uitgerekend met mij deelde. Als pedagogisch medewerker, leerkracht of ouder hoor en zie je van alles bij kinderen. Ze praten er over en stellen vragen. Door er aandacht aan te besteden en naar hen te luisteren krijgen de gevoelens en ideeën over vriendschap en verliefdheden een plekje. En leren ze met die gevoelens om te gaan.

12 KG BSO Houten little detail photography 12

'Als ik later groot ben, trouw ik met mama'. Hij kijkt mij bloedserieus aan. 'Ik wil met Pickachu trouwen' zegt een ander. Iets verderop zitten twee meisjes op de bank. Ze zijn stil en kijken naar de jongens met al hun bravoure. Ze giechelen samen en ineens roept één van hen: 'Ik vind jou lief'. Ze wijst naar één van de jongens. De jongens kijken haar met grote ogen aan. Na een korte stilte barsten ze met z'n vieren in lachen uit. Ze spelen gewoon weer verder alsof er niks gebeurt is. Wie wilde er nou niet met mama of papa trouwen vroeger?

Het brengt me bij vandaag, 14 februari oftewel Valentijnsdag. Het tekenen van hartjes is op mijn BSO locatie favoriet. Rood, roze, groen, geel. Grote en kleine hartjes. Al dan niet met teksten erin verwerkt. Ze vliegen je om de oren. En niet alleen tijdens Valentijnsdag. Ik ben van mening dat het iedere dag belangrijk is om je naasten lief te hebben.

Dit doet me denken aan vorige week. We zitten samen op de grond en bouwen een zwembad met blokken. Haar 'Nijnie' ligt op een kussentje. Helemaal uitgestrekt. Ik vraag haar hoe het met Nijn gaat. Ze zegt zachtjes dat ze ziek is en dat zij goed voor haar moet zorgen. Een dekentje en een paar lieve woorden moeten helpen tegen de knuffelgriep. Ineens ploft ze op mijn schoot. 'Evelien, was je maar een matroesjka, want dan waren er heel veel van jou en kon iedereen er één hebben en ik vind je lief.' Het tovert wederom een glimlach op mijn gezicht. Dan kijkt ze weer even naar Nijn. Ze ligt er nog steeds een beetje ziek bij.

Ik zie in mijn dagelijkse werk hoe fijn de kinderen even dat één op één moment ervaren. Niet alleen met ons, als pedagogisch medewerker, maar zeker ook bij het breng en haal moment. Even iets delen met papa, mama, opa, oma etc. Een momentje om waardering uit te spreken naar elkaar en hoe fijn je het vindt dat die ander er voor jou is. 

Maak ook de kleine momenten bijzonder, dat zijn vaak de mooiste herinneringen! Fijne liefdevolle dag vandaag! 

 

DSCF0147DSCF0123DSCF0149

Evelien Martens is pedagogisch medewerker bij Kindergarden en deelt elke maand een mooi verhaal over de kinderen en het werken bij Kindergarden. Geregeld gaan haar handpoppen mee en beleven ze samen de mooiste avonturen! 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
Kinderopvang Creche Kindergarden 2

Maak een afspraak

Meer weten over Kindergarden? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op een vestiging bij jou in de buurt? Kom gerust eens langs voor een rondleiding.

Maak direct een afspraak

Jullie hebben allemaal hart voor het werk: alle medewerkers zijn betrokken, betrouwbaar, kundig en gepassioneerd. Dat deed en doet mijn moederhart sneller kloppen.”

quoteram 1

Patricia-Nicole van Handenhove

moeder van Mees uit Rotterdam
quoteram 1
×