header leidster
header leidster
117 13 sep

Moeders met elkaar verbinden

Als ouder ben je vaak (online) op zoek naar plekken waar je informatie kunt vinden over de ontwikkeling van je kind, het opvoeden en het ouderschap. Vooral moeders zullen zich hierin herkennen en daarin ook de zoektocht naar gelijkgestemden over het vinden van een goede balans tussen werk (ambitie) en thuis (gezin).

Zo was Florine Duif van het online platform The Mompany ook op zoek toen zij moeder werd. Hoewel er al een hoop mama platforms, websites en communities zijn miste zij een plek waar je je als moeder echt verbonden voelde. Dat kon anders en zo besloot zij zelf een on- en offline community op te richten genaamd 'The Mompany'; je bent mama, maar nog steeds vrouw en je mag er zijn! Een mooi initiatief en daarom vind je hier de komende tijd een aantal blogs van Florine om jullie te inspireren! Maak kennis en lees hieronder haar verhaal hoe het allemaal begon:

FlorineIsabelLexie2

The Mompany: moeders met elkaar verbinden, on- én offline

5 jaar geleden werd ik het. Moeder. Ik was jong, ambitieus en daardoor ook op zoek naar gelijkgestemden. Na mijn eeuwige zoektochten op Google, kwam ik bij verschillende moederwebsites én fora uit. Super, dat ze bestonden. Maar ik voelde geen klik. Ofwel, het leven ging door en voor ik het wist was daar nummer twee.

Dat was zo’n 4 jaar later. En in die tussentijd bleef ik zoeken naar platforms, websites en communities waar ik me thuis voelde. Nope, in die 4 jaar tijd was er weinig bijgekomen. Het werd voor mij heel duidelijk: ik ging het zelf doen. The Mompany was een feit. The wat? De on- én offline community voor coole moms, zoals jij. Nou bepaal ik niet wie cool is en wie niet, maar de vibe moet toegankelijk zijn. Of het nu gaat om het vergaren van informatie, struggles en adviezen van andere moms of een mooie kledinglijn; het moest allemaal op dit platform komen.

Mommunities

Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat ik moeders met elkaar wil verbinden. Door bovengenoemde, maar dus ook offline. Ik wil met moeders praten, ik wil ze (laten) inspireren, ik wil verhalen horen, ik wil lachen en delen. Daarom ben ik, met een team van fijne en creatieve mensen, hard aan de weg aan het timmeren, om Mommunities op te zetten: lezingen, workshops en talks van mensen uit verschillende sectoren om jezelf te blijven ontwikkelen en te verrijken. Niet alleen op het gebied van moederschap, maar in de breedste zin van het woord.

En – leuk nieuwtje – The Mompany wil dit heel graag met Kindergarden oppakken. Hoe en wat? Houd de Facebookpagina van Kindergarden en The Mompany in de gaten. You’re the momb!

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Kindergarden heeft geen moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Ik ben ontzettend tevreden!”

Hennie

Moeder (van Mare) - Kindergarden Arnhem
×