• Home
  • Nieuws
  • Vijf opvoedmantra’s - door Tischa Neve
VERVOLG 25
VERVOLG 25
foto tischa neve3 22 dec

Vijf opvoedmantra’s - door Tischa Neve

In de volgende Kindergarden Digitaal leest u welk artikel de meeste stemmen kreeg. Een eerder geschreven artikel van Tischa leest u hieronder.

Vijf opvoedmantra’s - door Tischa Neve

Ik heb vijf mantra’s rond het grootbrengen van kinderen die ik - na veel leren en lezen over kinderen en opvoeden - voor waar aanneem en altijd in mijn achterhoofd houd. Die mij als ouder helpen en ik  je graag meegeef.

De mantra's:

1. Kinderen hebben je het meeste nodig als ze het het minste lijken te verdienen. Dus help je kind op die momenten, blijf in verbinding met hem in plaats van boos te worden of hem weg te sturen.

2. Gedrag is nooit zomaar. Daar zit altijd iets achter. Geen kind is voor zijn lol vervelend of overstuur, daar is een reden voor. Als je hiernaar op zoek gaat kom je dichterbij de oplossing.

3. Onvoorwaardelijke acceptatie is de basis. Een kind mag zijn wie hij is met zijn voors en zijn tegens, zijn moeilijke momenten en fasen. En dat hij echt voelt dat jij dat meent.

4. Hoe meer je in verbinding komt en blijft met je kind hoe fijner en makkelijker het voor iedereen wordt. Loopt het stroef? Zorg voor echt en veel contact en affectie.

5. Voor momenten dat het met je kind echt even allemaal niet lekker loopt deze laatste om steeds te herhalen: Het is een fase, het is een fase, het is een fase!

Succes,

Tischa

 

Meer tips van Tischa?

Download dan de online opvoedcursus ‘Help, ik ontplof’ van kinderpsycholoog Tischa Neve. Een cursus waarin je leert rustiger te reageren op de buien van je kind, zodat het thuis nog gezelliger wordt.

We vertellen u graag nog meer...

... bijvoorbeeld tijdens een vrijblijvend bezoek aan een vestiging bij u in de buurt. Dan vertelt de vestigingsmanager u over onze filosofie, werkwijze en pedagogisch programma.

Ja, vertel mij meer

 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Over de auteur

Tischa Neve is als kinderpsycholoog verbonden aan Kindergarden en geeft regelmatig interactieve workshops voor ouders op onze vestigingen. Ook ontwikkelt zij modules voor onze medewerkers. In het verleden gaf zij opvoedtips in het tv programma ‘Schatjes’.

Heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van alles dat ze wordt aangeboden.”

Rianne Slagmolenn Kindergarden Houten

Rianne Slagmolen - Karst

Vestigingsmanager Houten
Rianne Slagmolenn Kindergarden Houten
×