VERVOLG 9
VERVOLG 9
080MKoning 18 okt

Voor de eerste keer naar school!

En dan word je 4 jaar oud. Wat voel je jezelf groot en dat ben je natuurlijk! Een mooie leeftijd waarin je een grote nieuwe stap gaat maken. Want als je 4 jaar oud bent ga je naar school! Heel erg leuk, maar ook super spannend. En dat is het ook voor ouders. Je wilt dat je kind met een fijn gevoel naar school gaat maar hoe kun je hierin helpen? Pedagogisch medewerker Lize geeft een aantal tips hoe je als ouder je kind kunt voorbereiden op school.

  1. Maak het naar school gaan leuk. Ga samen met je kind naar de winkel en laat hem of haar zelf spulletjes voor school uitzoeken.
  2. Ga van te voren al een keer met je kind op bezoek bij zijn of haar nieuwe school. Laat je kind eventueel 1 of 2 keer een paar uurtjes wennen. Zo is niet alles nieuw als je kind echt naar school moet.
  3. Praat met je kind over het naar school gaan. Leg uit wat er gaat gebeuren, hoe vaak je kind naar school gaat. Vraag ook wat hij of zij ervan vindt. Wat is leuk en wat is spannend?
  4. Probeer je kind de eerste week of als het lukt de eerste maand zelf bij school op te halen of anders niet te laat van de BSO te halen. De eerste periode zal vermoeiend zijn voor je kind en het is dan fijn om niet gelijk hele lange dagen te maken.
  5. Praat met je kind elke dag even over hoe het op school gaat en wat je kind leuk vond, maar ook wat je kind minder leuk vond. Zo kan je kind de dag goed afsluiten.

Uiteindelijk komen jullie vanzelf in het ‘schoolritme’ en voelt alles al snel vertrouwd. Geniet vooral van deze nieuwe fase want voor het eerst naar de basisschool gaan gebeurt maar 1 keer :)  

Afscheid kinderdagverblijf

Bij Kindergarden bereiden we de peuters die bijna naar school gaan natuurlijk ook zo goed mogelijk voor. We vragen regelmatig wat ze ervan vinden en bespreken hoe het is om straks naar school te gaan. Daarbij organiseren we speciale activiteiten voor ze ter voorbereiding op school. De activiteiten zijn net iets moeilijker en meer gericht op school dan onze normale activiteiten. De peuters hebben ook behoefte aan meer uitdagingen en zo maken zij alvast spelenderwijs kennis met schoolopdrachtjes. Als het moment daar is om afscheid te nemen, maken we van de laatste dag bij Kindergarden natuurlijk een groot feest. Wie weet zien we elkaar weer terug op één van de BSO locaties van Kindergarden! Je kunt altijd een rondleiding aanvragen om een kijkje te nemen. 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
Kinderopvang Creche Kindergarden 2

Maak een afspraak

Meer weten over Kindergarden? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op een vestiging bij jou in de buurt? Kom gerust eens langs voor een rondleiding.

Maak direct een afspraak

Kindergarden heeft geen moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Ik ben ontzettend tevreden!”

Hennie

Moeder (van Mare) - Kindergarden Arnhem
×