VERVOLG 20
VERVOLG 20
afbevents7 30 jan

Voor het eerst naar Kindergarden

Na maanden knuffelen is het zover: je kindje gaat voor het eerst naar Kindergarden. Manicha van onze vestiging Amsterdam Vondelstraat weet hoe spannend dat kan zijn: 

Het is voor ouders vaak best spannend om hun kind uit handen te geven. Vooral bij het eerste kind, dan wil je het liefst alles zelf doen. Alles is nieuw en onbekend. Gelukkig ben je niet de enige, alle ouders van de kinderen op de groepen hebben dit meegemaakt. En het is hen ook gelukt! 

023MKoning

 

Samen zorgen

Als geen ander begrijpen wij hoe het is voor jou als ouder. We maken het bij iedere nieuwe baby of ouder kind mee. Bedenk: wij zijn er niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en naar aanleiding van het eerdere intakegesprek nemen we samen het gewenste ritme door. Omdat ieder kind een eigen karakter heeft, is het voor ons altijd fijn te horen hoe ouders met hun kind omgaan. Samen vormen we een team om jullie kind de beste tijd te bieden die er is. 

Kindergarden 0E3A4552

 

Wennen

Goed om te weten is, dat je niet meteen met een hele dag opvang begint. Vooraf spreken we een wenperiode af, zodat je kind en jij kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Loslaten is moeilijk, maar zodra de eerste wenuurtjes erop zitten en alles goed is gegaan, weet je dat jullie het aankunnen. Loslaten hoort bij het ouderschap, simpelweg om kinderen de ruimte te geven zich te kunnen ontwikkelen. Via de Kindergarden app kun je volgen hoe het met je kind gaat. Zo hoef je toch niet helemaal 'los' te zijn. En je mag altijd de groep bellen om te vragen hoe het gaat!

Herkenbaar

Veel pedagogisch medewerkers op de groep zijn zelf ook moeder. Daardoor begrijpen we de emoties die loskomen bij die eerste keren wegbrengen heel goed. Zo gauw een kind gewend is en ons kent, geeft niets meer vertrouwen aan jou als ouder dan een grote glimlach bij het 's ochtends binnenkomen...

Wat kan helpen:

  • Zorg dat de wenperiode start voordat je weer aan het werk gaat. Bijvoorbeeld twee weken van te voren, zodat jullie beiden rustig kunnen wennen. Geniet van wat tijd voor jezelf!
  • Vertel je kind wat er gaat gebeuren. Baby’s kunnen natuurlijk niet terug praten, maar voelen wel wat een ouder voelt. Vertel je kind dat hij/zij naar Kindergarden gaat om lekker te spelen en dat jij weer terugkomt. Wees positief en geef vertrouwen.
  • Uit je gevoelens naar de pedagogisch medewerkers. Hoe voel je je? Wat wil je graag weten? Waar maak je je zorgen om?
  • Neem een tasje mee met reservekleertjes, een favoriete knuffel en speen indien nodig. Dat geeft een gevoel van thuis, al heeft Kindergarden ook genoeg kleertjes en spullen in huis.

Geniet vooral van al die eerste keren die je als ouder meemaakt, het heeft ook iets moois om die fases door te gaan. Je groeit er samen in!

 Hoe was voor jou die eerste keer?  We horen graag je verhaal en tips voor anderen.

Kindergarden 0E3A4752

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
Kinderopvang Creche Kindergarden 2

Maak een afspraak

Meer weten over Kindergarden? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op een vestiging bij u in de buurt? Kom gerust eens langs voor een rondleiding.

Maak direct een afspraak

Jullie hebben allemaal hart voor het werk: alle medewerkers zijn betrokken, betrouwbaar, kundig en gepassioneerd. Dat deed en doet mijn moederhart sneller kloppen.”

quoteram 1

Patricia-Nicole van Handenhove

moeder van Mees uit Rotterdam
quoteram 1
×