Kinderopvang kindergarden 6
Kinderopvang kindergarden 6
BOEKENTIPS2 21 mrt

Welke boeken leest u deze maand?

Voorlezen is goed voor elk kind. Het stimuleert de taalontwikkeling. En voorgelezen worden is heerlijk. Afgelopen maand is er ook op onze vestiging op de Herengracht in Amsterdam weer veel (voor)gelezen. Hoewel het lastig kiezen was, hebben we onze favoriete boeken voor baby's, dreumesen en peuters voor u op een rijtje gezet. 

Baby's

Lente – Gerda Muller                      

BOEKENtips1Dit boek zonder tekst staat vól met klassieke illustraties, allemaal in het teken van de lente. Wat oudere baby’s pakken dit stevige, kartonnen boekje er regelmatig bij om naar alle sfeervolle plaatjes te kijken. Er staan herkenbare dingen zoals dieren en kinderen. Baby's wijzen er snel naar en maken er geluiden bij. De prenten lenen zich goed voor het vertellen van een eigen verhaal. Zo kunt u dit op het eerste oog simpele boek iedere keer weer opnieuw beleven met uw kindje.

Dreumesen

Mijn kleine tuin – Katrin Wiehle

Boeken DreumesWie zegt dat boeken alleen leuk zijn voor binnen? Wij trokken met dit boek de tuin in en gingen op zoek naar alles wat er op de plaatjes te zien was. Hebben wij ook een boom in de tuin? Zou er bij ons ook een regenworm onder de aarde verstopt zitten? Een leerzaam en mooi vormgegeven boek waarin kinderen worden meegenomen naar de wereld van de tuin en alles wat daar bloeit, groeit en leeft.

Peuters

Kom uit die kraan!! Van Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad
(Bekroond met een Zilveren Griffel 2016)

komuitdiekraanDit prentenboek zet zowel voorlezer als kind op een ander spoor. Een verhaal met humor en een twist voorzien van prachtige gedetailleerde illustraties. Een boek wat zich uitstekend leent om te voorlezen. De tekst bevat korte dialogen en veel actie. De dynamiek in taal en prent zorgt ervoor dat de lezers keer op keer geboeid blijven. Bart kijkt dagelijks bij het bouwterrein naar de grote machines. Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet hij best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door. Hij bestuurt de cementwagen en hijskraan! Maar waarom doet hij dat?

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
clock

Kom eens op bezoek

of

Mees heeft mooie stappen gezet in zijn ontwikkeling bij Kindergarden!”

quoteram 1

Patricia-Nicole van Handenhove

Moeder van Mees uit Rotterdam
quoteram 1
×