• Home
  • Nieuws
  • Feestelijke start bouw nieuwe Kindergarden vestiging Leidsche Rijn
groene vingers header
groene vingers header
130 08 mei

Feestelijke start bouw nieuwe Kindergarden vestiging Leidsche Rijn

Kindergarden is gestart met de nieuwbouw van een kinderdagverblijf gecombineerd met buitenschoolse opvang aan de Madridstraat 3a in Leidsche Rijn. Verantwoordelijk wethouder Klaas Verschuure sloeg op 8 mei 2019 de eerste paal in de grond, samen met algemeen directeur Nicole Krabbenborg van Kindergarden. Het nieuwe gebouw wordt medio 2020 opgeleverd en bestaat uit zes groepen voor baby’s, dreumesen en peuters. De buitenschoolse opvang biedt plaats aan 55 kinderen.

De vierde Kindergarden vestiging in Utrecht komt in de wijk Leidsche Rijn. Vanuit de gemeente Utrecht was de wens voor kinderopvang, juist op deze plaats, groot. “Leidsche Rijn telt veel gezinnen met jonge kinderen. Dan is goede kinderopvang op een mooie centrumlocatie erg belangrijk,” aldus wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) tijdens zijn speech. “Als gemeente zijn we blij met dit initiatief. Hopelijk vormt deze eerste paal van Kindergarden een mooie basis voor de kindertijd van veel kinderen.”

KG LeidscheRijn eerstepaal 1 min

FOTO (Stije van der Beek) - Voor en door kinderen: samen met algemeen directeur van Kindergarden Nicole Krabbenborg slaat wethouder Klaas Verschuure de eerste paal voor de nieuwe Kindergarden vestiging in Leidsche Rijn. De paal was feestelijk beschilderd door de peuters van de Kindergarden vestiging aan de Dirck Hoetweg in Leidsche Rijn.

20190501 163946 klein

Kindveilig en kindvriendelijk
Het nieuwe, duurzame gebouw ligt in een parkzone, naast een basisschool. Bijzonder is de helling van het terrein. Deze is benut om de hoofdentree met een split level te koppelen aan zowel begane grond als verdieping en om vanaf de straat het gebouw in te kunnen kijken. Het ontwerp is gemaakt door Archivolt Architecten uit Amsterdam, binnen de richtlijnen van Kindergarden’s filosofie waarin kindveiligheid en kindvriendelijkheid voorop staan. Ook is dankbaar gebruik gemaakt van de bijna twintigjarige ervaring en innovatieve kracht van Kindergarden’s eigen architect Paul van Eymeren. Zo zijn ruimten geschakeld en van twee zijden bereikbaar; voorzieningen als pantry’s en toiletten worden gedeeld met andere groepen. Alles is onder de loep genomen: tot aan de in eigen beheer ontwikkelde traphekjes aan toe.

Onder één dak
Het kinderdagverblijf bestaat uit zes groepen voor baby’s, dreumesen en peuters. De groepsruimten zijn georiënteerd op het groen en de buitenruimten: de tuin op de begane grond en dakterrassen op de verdiepingen. De buitenschoolse opvang op de tweede verdieping biedt plaats aan 55 kinderen en heeft een eigen entree aan de achterzijde, naast de naburige school. De entree aan de Madridstraat is de hoofdtoegang van het kinderdagverblijf.

Aandacht, zorg en ontwikkeling
In Utrecht heeft Kindergarden vestigingen aan de Maliebaan in het centrum, aan de Dirck Hoetweg in Leidsche Rijn en in De Meern aan de Spinsterlaan. Algemeen directeur Nicole Krabbenborg is blij met de nieuwbouw. “We nemen vestigingen over, maar blijven zelf ook nieuwe openen op mooie locaties. Wat telt is onze visie op kinderopvang. Het gaat om persoonlijke aandacht, zorg en ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zich moet kunnen ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Samen met de ouders begeleiden wij kinderen bij deze ontwikkeling,” aldus Krabbenborg. “Ook aan de Madridstraat houden we rekening met de uiteenlopende activiteiten die in een kinderdagverblijf plaatsvinden: van spelende tot slapende kinderen. Zo is er veel daglicht en een aangenaam, uitgekiend binnenklimaat dat tegemoet komt aan de verschillende eisen voor groepsruimten en aangrenzende, koelere, slaapruimten.”

Groei met behoud van kwaliteit
“Prioriteit zowel bij nieuwbouw als overnames blijft de kwaliteit,” aldus Krabbenborg: “We willen de beste zijn, niet de grootste. Een nieuwe vestiging betekent voor ons ontwikkeling. We bouwen waar nodig, investeren in capaciteit. Nieuwe vestigingen betekenen ook nieuwe werkplekken en nieuwe mogelijkheden voor onze medewerkers om door te groeien.”

Eigen pedagogisch programma, eigen academie
Kindergarden onderscheidt zich binnen de branche door de kracht van het pedagogisch programma Wereldwijs en de professionaliteit van de medewerkers. De Kindergarden Academie waarborgt die kwaliteit. Zij biedt uiteraard ook opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden die aansluiten op de wensen en behoeften van de pedagogisch medewerkers op de nieuwe vestiging in Leidsche Rijn.

Wil je jouw kind aanmelden voor deze nieuwe vestiging? Meld je dan aan via onze afdeling klantrelatie +31(0)20 4235422. 

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
Kinderopvang Creche Kindergarden 2

Maak een afspraak

Meer weten over Kindergarden? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op een vestiging bij jou in de buurt? Kom gerust eens langs voor een rondleiding.

Maak direct een afspraak

De leidsters zijn betrokken, er zijn volop faciliteiten en als ik ongerust ben of vragen heb, wordt daar oprecht naar geluisterd en gehandeld.”

Vera Michielsen

Moeder van Isa - Kindergarden Zeist
×