• Home
  • Nieuws
  • Zelfstandige kinderen? Knuffelen maar!
VERVOLG 22
VERVOLG 22
26 30 aug

Zelfstandige kinderen? Knuffelen maar!

Knuffelen met uw kind? Zoveel mogelijk! Want wist u dat naast liefde en veiligheid, ook knuffelen een positief effect heeft op de ontwikkeling van de zelfstandigheid, het zelfvertrouwen en de hechting aan ouders?

Vertrouwen is belangrijk

De hechting tussen ouder en kind wordt bevorderd door knuffelen en aanraken. Het is belangrijk dat het kind voelt dat hij u als ouder kan vertrouwen en het veilig voelt om bij u te komen. Voor een kind zijn aanrakingen een bewijs van fysieke en emotionele veiligheid. Het zorgt ervoor dat hij later in staat is om relaties aan te gaan en om van zichzelf te houden.

Positief zelfbeeld

Liefde en veiligheid zijn voorwaarden voor een goede (sociaal-)emotionele ontwikkeling. Het is belangrijk dat uw kind met een positief zelfbeeld opgroeit en het gevoel heeft dat het de moeite waard is. Een kind met zelfvertrouwen durft meer en is zelfstandiger.

Onbevangen kinderen

Bij Kindergarden is het onze ambitie om baby’s te zien opgroeien tot onbevangen kinderen met een positief zelfbeeld. Door oprechte aandacht en liefdevolle verzorging kan een baby zich bij Kindergarden goed ontwikkelen. Zo voeden we bijvoorbeeld baby’s zoveel mogelijk op schoot. We hebben veel aandacht voor het kind tijdens de één op één spel- en verzorgingsmomenten, zoals het verschonen en het naar bed brengen. Tijdens deze momenten zijn we met onze volle aandacht bij het kind. We volgen de initiatieven en passen hierbij ons tempo aan. Door handelingen met woorden te ondersteunen, weet het kind wat er op dat moment gebeurt en wat er gaat komen. Dit geeft vertrouwen en een gevoel van veiligheid.

Meer weten?

Bekijk gerust onze vestigingenvestigingen. Of maak een afspraak op een van onze vestigingen voor een rondleiding.

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
clock

Kom eens op bezoek

of

Het is fantastisch om te zien hoe kinderen de wereld ontdekken.”

Kinderdagverblijf kindergarden KDV bussum ellen teeuwissen

Ellen Teeuwissen

Vestigingsmanager
Kinderdagverblijf kindergarden KDV bussum ellen teeuwissen
×