VERVOLG 22
VERVOLG 22
GPTW 06 mei

Kindergarden is nummer 8 op de lijst van Best Workplaces

Jaarlijks onderzoekt Great Place to Work® Nederland de mate van vertrouwen, de trots en het plezier dat mensen hebben om bij een bedrijf of organisatie te werken. Kindergarden scoorde hoog omdat kinderen én medewerkers centraal staan binnen de organisatie. Er is een eigen academie en een eigen pedagogisch programma.

Ontwikkelen
“Baby’s zien opgroeien tot onbevangen kinderen met een positief zelfbeeld. Dat is de ambitie van Kindergarden, elke dag opnieuw. Als professionals op het gebied van ontwikkeling leveren we een deskundige bijdrage aan de groei van kinderen in hun eerste vier – heel belangrijke – levensjaren,” zegt een trotse directeur Nicole Krabbenborg. “Dit kunnen we alleen optimaal realiseren als we ook zelf voortdurend in ontwikkeling blijven. Inspireren, aandacht geven en ontwikkelen, dat bieden we alle kinderen en alle medewerkers.’’ Zo kunnen medewerkers op de Kindergarden Academie inspirerende workshops volgen ter verdieping van hun pedagogische kennis. Op die manier kunnen zij kinderen nog beter in hun ontwikkeling begeleiden en stimuleren.

Voorbeeldfunctie
“De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Een resultaat om trots op te zijn,” zegt Erik van Riet, directeur GPTW Nederland. Over het onderzoek zegt hij: “Wij vragen de mening van medewerkers op een aantal ‘dimensies’ of waarden van hun organisatie, zoals geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan bewezen prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek.”

Hoogwaardig
Kindergarden is de enige kinderopvangorganisatie die voor de lijst werd genomineerd en steeg van nr. 16 naar nr. 8. Nicole Krabbenborg: “In 2011 zijn wij onderdeel geworden van Bright Horizons, één van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld. Dat geeft ons toegang tot veel kennis en expertise. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om verder te groeien, zelfs in de huidige markt.’’

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

Kindergarden is meer dan opvang en verzorging. We leveren daadwerkelijk een bijdrage aan de ontwikkeling.”

Kinderdagverblijf Oestgeest Creche Kindergarden marijke

Marijke Kuijper

Vestigingsmanager Oegstgeest
Kinderdagverblijf Oestgeest Creche Kindergarden marijke
×