Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Breda Zuid

In het voormalige Maria klooster staat alles in het teken van de jongste baby's tot aan de dapperste peuters. De parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en zelfs in bomen klimmen. Net als in Scandinavische landen slapen er ook kinderen buiten: heel gezond! Buiten slapen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld minder last van verkoudheid en kinderen slapen rustiger, dieper en langer. 

Aandacht voor kind én ouder

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijg je een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan hebt.

We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. Daarnaast hebben we veel 1-op-1 contact en maken we met goed weer veel gebruik van de prachtige tuin en de buitenbedjes. 

Kindergarden Breda Zuid heeft:

 • Kinderdagverblijf vanaf 2 maanden tot 4 jaar
 • 2 babygroepen (0-2 jaar)
 • 2 dreumesgroepen (1-3 jaar)
 • 1 peutergroep (2-4 jaar)
 • 1 peuterplusgroep (3-4 jaar)
 • 2 BSO groepen (4-12 jaar)
 • Sfeervolle groepen, grote kloostertuin
 • Een pedagogisch expert

Kindergarden Breda Zuid ligt nabij de uitvalswegen richting Utrecht en Tilburg en is verder prima bereikbaar vanuit Ginneken, Zandberg, Sportpark, IJpelaar, Wolfslaar, Bavel en Ulvenhout. 

Kom jij ook een kijkje nemen op ons kinderdagverblijf? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de vestiging aan de Overakkerstraat, is er ook een vestiging aan de Liesboslaan

BSO

Buitenschoolse opvang Breda Zuid

Gezelligheid en huiselijkheid staan nummer één op onze BSO. De kinderen komen bij ons tot rust na een lange dag school. We kletsen even over de dag en proberen ons altijd in groepjes op te delen tijdens het eten. Zo kunnen we één op één aandacht geven. Ze zijn vrij in de keuze wat ze willen doen. Uiteraard bieden we ook structuur door vaste tafelmomenten en het planbord.

BSO Breda Zuid heeft

 • Bouwhoek
 • Beweegruimte
 • Fantasieruimte
 • Spelletjeshoek
 • Bibliotheek
 • Autohoek
 • Laboratorium

Hoe ziet een middag eruit op de BSO?

De kinderen worden opgehaald met de bakfiets. Op de vestiging gaan hesje en jas aan de kapstok, de tas in een kastje en na het plassen en handen wassen is er het buffet. Ze kiezen uit een gezonde snack zoals crackers met beleg of rauwkost en drinken water of thee. Terwijl ze besluiten in welke hoek/ruimte zij willen spelen en hangen hun foto op het planbord bij de activiteit die ze willen doen. Tussentijds kunnen ze van activiteit wisselen. 

Zand en water zijn blijmakers 

Buiten doen we zoveel! Denk aan voetbal, badminton of softbal. Maar we maken ook bijenhotels en kweken kruiden. In de zomer organiseren we een barbecue of roosteren marshmallows. Ook spelen we buiten met zogenaamd open eind materiaal, waarbij kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. We hebben een zandbak: zand en water zijn blijmakers. We spelen tikkertje, verstoppertje, klimmen en klauteren in onze bomen en timmeren een moestuinbak 

Uitstapjes tijdens de vakantie 

In de vakantieperiode kiezen we uitstapjes met een leerzaam karakter: bezoek aan de bieb, hutten bouwen in het bos of het kabouterpad lopen, een kijkje achter de schermen bij een Albert Heijn vestigingeen bioscoop,  ijssalon, aardbeienteler, (ijs)boerderij, reptielenhuis, of we gaan naar kinderboerderij Wolfslaar. Externe activiteiten die met de bakfiets te rijden zijn. Voor zelfverdediging en sociale vaardigheden, mad science, ballonvouwen, bootcamp en yoga nodigen we mensen uit om een workshop te geven. Er komt zelfs een imker langs. Kortom: er valt heel veel te beleven en te ontdekken in en rond onze BSO!’  

Ophalen

Bij de buitenschoolse opvang worden de kinderen door een medewerker opgehaald uit school. Is je kind jonger dan 4 jaar? Dan ben je bij ons ook welkom voor kinderopvang.

Kom jij ook een kijkje nemen op onze Buitenschoolse opvang? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de vestiging aan de Overakkerstraat, is er ook een vestiging aan de Liesboslaan.

Iris Breugelmans

Vestigingsmanager Breda Zuid

Iris
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 – 423 54 22

Overakkerstraat 188
4834 XP Breda

Tarieven 2021

Openingstijden, LRK nummer en GGD inspectierapport

Openingstijden

 • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
 • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
 • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen:

 • 7.00 en 7.30 uur
 • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummer

KDV 221617206
BSO 787892944

Inspectierapport GGD

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (KDV)
Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (BSO)

 

 

De nieuwsgierigheid en onbevangenheid zijn aanstekelijk. Spelenderwijs kinderen laten ontdekken is het mooiste dat we als team kunnen bieden.”

2552 2
2552 2
×