Kindergarden Leiden nieuwe tuin 1
Kindergarden Leiden nieuwe tuin 1
Kindergarden Leiden nieuwe tuin 2 07 mrt

Nieuwe tuin bij Kindergarden Leiden

De buitenruimte bij de Kindergarden Leiden is vernieuwd. Om tijdens het buitenspelen meer uitdaging te bieden aan de kinderen, is de hele tuin onder handen genomen en meer afgestemd op het  pedagogisch beleid. Door de verschillende materialen, planten en echte hindernisbanen komen de Wereldwijs ontwikkelgebieden nog meer terug in de belevingswereld van de kinderen.

Wat is er veranderd?

De ondergrond van de tuin bestaat nu voor een groot deel uit kunstgras. Dit is een prettige zachte ondergrond om op te spelen. Als het binnenkort weer wat warmer weer is het een mooie plek om te picknicken.
De aangelegde waterloop vormt een flinke uitdaging voor de kinderen: een soort beekje waar je het water ziet (en kan voelen!) stromen. Ook kan je op de rotsen zitten. Vanuit het Wereldwijs ontwikkelgebied ‘Hoe? Zo!’ kan je experimenteren met de waterloop: bootjes laten varen, dammen bouwen en samen kijken waar het water vandaan komt en naartoe gaat. Aan het einde van de waterloop is een mooie bamboe geplant, waar de kinderen doorheen kunnen lopen. Achterin de tuin is een heuvel gemaakt waar je op kan klimmen  en vanaf kan rollen. Meerdere hindernisbanen dagen de kinderen uit hun evenwicht of springkunsten te oefenen. Uteraard is er ook een fijne zandbak. 

Aan de voorkant van de tuin is een waar oerwoud gebouwd, waarin heerlijk gerent en geravot kan worden. Wél met zorg, vanuit het Wereldwijs-gebied ‘Zorgen voor Morgen’ leren de kinderen over hun omgeving en hoe ermee om te gaan door samen met de leidsters de planten en materialen te bekijken, erover te praten en ze te verzorgen.

Laat de lente maar komen!

Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief
clock

Kom eens op bezoek

of

Als het bij Kindergarden voelt als een tweede thuis voor kinderen en ouders, dan hebben wij ons doel bereikt.”

Ellen Buschman

Vestigingsmanager
×