Wij waarderen jou!

Als organisatie beseffen wij heel goed hoe kostbaar jij voor ons bent. Wij waarderen jouw inzet enorm en willen je daarvoor bedanken.

Hoe?

Dat doen wij door extra in jou te investeren op meerdere vlakken:

 • Ontwikkeling
 • Kwaliteit
 • Verbinding
 • Beloning

Op het gebied van ontwikkeling, kwaliteit en verbinding blijven we stappen zetten. We starten nu met jouw beloning! 


Beloning

Wat houdt deze beloning precies in? Je leest het hier!

 1. Je gaat per 1 oktober 2022 een extra trede omhoog in salaris
 2. Zit je aan het einde van je schaal, dan groei je automatisch door naar de volgende schaal. Pedagogisch medewerkers kunnen eerder doorgroeien naar schaal 7 naar de functie van senior pedagogisch medewerker.
 3. Ga je naar je werk met de auto? Je ontvangt een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer per 1 oktober 2022. Per 1 januari 2023 gaat deze kilometervergoeding zelfs omhoog naar €0,21 per kilometer.

Heb je vragen of wil je meer weten? Lees dan onderstaande voorwaarden door. Heb je daarna nog vragen? Stel ze vanaf volgende week bij je (vestigings)manager.

De beloning: uitleg en voorwaarden

We belonen je op drie manieren. Voor de meeste functies is deze beloning heel duidelijk; je krijgt er een trede bij en je krijgt kilometervergoeding. Maar voor sommige functies zijn er een aantal uitzonderingen. Daarom lees je hieronder meer over de uitzonderingen.


1. Een extra trede omhoog in salaris

Iedere medewerker met vaste uren bij Kindergarden krijgt per 1 oktober een salarisverhoging in de vorm van een extra trede in je huidige schaal. Door deze extra trede krijg je iedere maand structureel een hoger maandsalaris als je een medewerker met vaste uren bent bij Kindergarden. 

Werk je bij Kindergarden op basis van oproep of ben je pedagogisch assistent? Dan ontvang je een uurloon. Om deze collega's ook van een salarisverhoging te laten profiteren, verhoogt Kindergarden per 1 oktober 2022 het uurloon met een waarde van één trede.

Weet je niet in welke schaal of trede je nu zit? Kijk dan helemaal onderaan op je salarisafschrift bij Schaal en Trede. Benieuwd hoe veel je gaat verdienen in je nieuwe trede? Kijk dan hier voor de salarisschalen en treden.

Voorwaarden:
 • Deze eenmalige regeling is vanaf 1 oktober 2022 voor iedereen met een dienstverband binnen Kindergarden. 
 • Voorwaarde voor de verhoging is hetzelfde als bij een reguliere salarisverhoging.
 • Als je langer dan een maand afwezig bent geweest (om welke reden dan ook), dan krijg je de verhoging van de trede als je weer volgens je contracturen gaat werken in je eigen functie. De extra trede wordt eenmalig gegeven maar kan uiterlijk tot 1 juli 2023 alsnog uitgekeerd worden zodra je de contracturen in je eigen functie weer werkt.
 • Stagiaires en ZZP’ers komen niet in aanmerking voor deze regeling.
 • Oproepkrachten komen ook in aanmerking voor deze tredeverhoging, maar dan moet je wel actief worden ingezet met een richtlijn van twee dagen per week. Dit is ter beoordeling van de leidinggevende.
 • De verhoging gaat per 1 oktober in. Dit betekent dat de verhoging in oktober 2022 meegaat in de salarisuitbetaling van vaste medewerkers. Oproepkrachten krijgen per november 2022 de verhoging op hun salarisuitbetaling te zien in verband met de uitbetaling achteraf.

2. Doorgroei naar een volgende schaal

Zit je aan het einde van je schaal, dan groei je automatisch door naar de volgende schaal. Pedagogisch medewerkers kunnen eerder doorgroeien naar schaal 7 naar de functie van senior pedagogisch medewerker.

Zit je nu aan het einde van je schaal? Dan groei je dus automatisch door naar de eerstvolgende trede in de volgende schaal. Dit betekent dat je dus meer mogelijkheden hebt om te groeien in je salaris. 

Voorbeeld: Als je nu in schaal 6, trede 21 zit, dan zit je aan het einde van jouw schaal. Dit betekent dat je niet meer in salaris kan groeien in deze schaal. Door het invoeren van een doorgroei naar de volgende schaal kan dit wel. Door de tredeverhoging ga je nu naar schaal 7, trede 22. Hierdoor heb je nog drie extra treden erbij gekregen waarin je aankomende jaren kan groeien.

Ander voorbeeld: Je zit aan het einde van schaal 3, in trede 12. Door deze nieuwe regeling kan je nu doorgroeien in schaal 4. Hierdoor ga je naar schaal 4, trede 13. 

Voorwaarden:

 • De doorgroei naar een volgende schaal gaat in per 1 oktober 2022.
 • De doorgroei naar een volgende schaal is voor alle medewerkers met vaste uren die een dienstverband hebben bij Kindergarden.
 • Het doorgroeien naar de volgende schaal betekent dat iedere functie een instroom schaal heeft waarin de functie gewaardeerd wordt en een doorloopschaal, dat is de schaal volgend op je huidige schaal.
 • De regeling van het doorgroeien naar een volgende schaal geldt niet alleen nu maar wordt per 1 oktober 2022 voor iedereen ingesteld.
 • Pedagogisch medewerkers in schaal 6 kunnen eerder doorgroeien naar schaal 7 als senior pedagogisch medewerker als ze aan één van de volgende punten voldoen:
  • opleidingsniveau 4 hebben en minimaal 3 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt hebben; of
  • opleidingsniveau 3 hebben en minimaal 5 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt hebben; of
  • opleidingsniveau 3 hebben en zich laten bijscholen naar niveau 4 en minimaal 3 jaar werkervaring hebben, de overgang naar schaal 7 gaat dan in na het behalen van opleidingsniveau 4.

Kindergarden organiseert en betaalt de opleiding van niveau 3 naar niveau 4.


3. Verhoging van de kilometervergoeding

Per 1 oktober 2022 ontvang je een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer als je reist met de eigen auto (woon-werk verkeer). Per 1 januari 2023 verhogen we deze vergoeding zelfs met €0,21 per kilometer.

Voorwaarden:

 • Per 1 oktober 2022 gaat de verhoging van de kilometervergoeding in van €0,19 per kilometer.
 • Per 1 januari 2023 gaat de verhoging van de kilometervergoeding in van €0,21 per kilometer.
 • De kilometervergoeding geldt voor iedereen die met de auto reist. Ook voor oproepkrachten. De reiskosten voor het openbaar vervoer werden per 1 februari 2022 al volledig vergoed. 
 • De kilometervergoeding wordt automatisch verrekend als je je reiskosten in AFAS invoert.