Wat is ons vakantieaanbod?

BSO staat voor ‘buiten schoolse opvang’. Dit betekent opvang voor de uren na school én tijdens de vakantieperiodes (als je daar een contract voor hebt). Onze vestigingen zijn tijdens vakantie en studiedagen van school de hele dag geopend. Ons activiteitenaanbod passen we daar natuurlijk op aan. Samen met de kinderen, want zij weten als geen ander wat leuk is om te doen!

Samen maken we het programma

Tijdens de vakantiedagen werken we met een vast dagprogramma. De grote lijnen zijn er, maar de invulling bepalen de vestigingen zelf. Vaak samen met de kinderen. Want wie weten nou beter wat zij leuk vinden om te doen? Wij zien het ook als leerproces: bij de voorbereiding komt samenwerken, afstemmen en rekening houden met elkaar terug. Heel erg leerzaam!

Thema's: DIY, Kindergarden Got Talent...

Elke vakantie heeft een eigen thema. Denk aan geliefde thema’s als Robinson, DIY of het Kindergarden got Talent-thema. Binnen het thema wordt een uiteenlopend activiteitenaanbod bedacht. De kinderen kiezen dagelijks waar ze aan mee willen doen.

Workshops: graffiti, zeep maken...

Als je wil mag je elke vakantiedag vrij spelen, maar we bieden ook workshops aan, georganiseerd door onze pedagogisch medewerkers. Hierbij houden we rekening met de leeftijds- en interesseverschillen van de jongens en de meisjes. Hoe gaaf om een keer een graffiti workshop te volgen? De lekkerste taarten te bakken? Of zeep te leren maken, aan de slag te gaan met tie & dye met kleding verven of een workshop 3D printen te volgen? Wat zou jouw kind kiezen? 

Project: timmerdorp, videoclip...

Samenwerken is voor alle leeftijdsgroepen een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Daarom is er elke vakantie minimaal één project waar we samen mee aan de slag gaan, ieder op zijn of haar eigen niveau. Samenwerken kan op heel veel verschillende manieren. Van samen een musical maken tot het gezamenlijk bouwen van een timmerdorp of een echte videoclip produceren.

Uitstapjes buiten de vestiging

Ook maken we geregeld een uitstapje, het is tenslotte niet voor niets vakantie. Onze uitstapjes zijn altijd een combinatie van educatie en fun. Denk aan een spannende speurtocht door middel van geocashen (schatgraven) in de buurt of een bezoek aan de lokale imker. Of we gaan naar het museum, want dat is voor alle leeftijden leuk en leerzaam. We plannen onze uitjes zorgvuldig en stemmen ze af op de leeftijden en ontwikkeling van de kinderen. Natuurlijk gaan onze pedagogisch medewerkers altijd mee.

Goed plannen

Voor veel kinderen (en ouders) is het fijn om van tevoren al te weten hoe de dag of week eruit gaat zien. Daarom ontvang je altijd de week voorafgaand aan de vakantieweek onze planning met alle activiteiten, workshops en eventuele uitjes.
    ​​​​