Castricum

Kindergarden Kortenaerplantsoen

 • Kortenaerplantsoen 44
  1901 VZ Castricum

Hallo, ik ben Rowie Zomerdijk-Kouw, vestigingsmanager van Kindergarden Kortenaerplantsoen Castricum. Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Ga ons kinderdagverblijf binnen en je ziet alles in één oogopslag: elke groep komt namelijk uit op de centrale, gezellige hal. Je treft hier altijd wel iemand van ons enthousiaste team – sommige pedagogisch medewerkers werken hier al meer dan achttien jaar. Ze vertellen je graag waarom de kinderen tijdens het fruitmoment zo rustig blijven zitten.

Alles aan de inrichting van de baby-, dreumes- en peutergroep nodigt uit om op onderzoek uit te gaan en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarom hebben we zoveel mogelijk meubilair op kindhoogte: de buffetkast voor tafeldekken en afruimen bijvoorbeeld of de bouwhoek. Van lijm tot papier, ze kunnen alles zelf pakken.

Onze baby’s hebben een apart tuintje. De tuin van de dreumesen en peuters is een stuk groter met krijtbord, watertafel, zandbak, fietsjes, bamboe en wilgentunnel. De peuterplussers hebben ook een zand-watertafel met waterpomp.

Onze vestiging ligt lekker centraal, er zijn verschillende basisscholen in de buurt.

Ontdek de unieke kinderopvang bij Kindergarden Kortenaerplantsoen

 • Baby-, dreumes- en peuteryoga

  Bewegen is belangrijk en daarom doen we elke week aan yoga. op alle groepen. Hiermee ontwikkelen we een goede manier van bewegen, oefenen we het evenwicht houden en ontwikkelen we gelijk de fijne en grove motoriek. Ze vinden het geweldig!

 • Dansen en bewegen

  Bewegen is belangrijk. Daarom krijgen de dreumesen en peuters wekelijks dansles van onze dansdocent. De kinderen vinden het namelijk heerlijk om bewegingen na te bootsen en daarbij ontdekken ze gelijk wat hun lichaam allemaal kan.

 • Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Prev Next

We hebben horizontale groepen op onze kinderopvang

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze kinderopvang met horizontale groepen.

1 Babygroep
0 - 2 jaar
1 Dreumesgroep
1 - 3 jaar
1 Peutergroep
2 - 4 jaar
1 Peuter+ groep
3+ jaar

Onze kinderopvang door de ogen van een ouder

Onze dochter gaat met veel plezier elke week naar Kindergarden in Castricum. Ze hebben mooie groepen, afwisselende activiteiten en een heerlijke verse lunch. Het gebouw en de tuin zien er heel netjes uit en er is veel aandacht voor lekker buiten spelen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat de groepen echt op leeftijd gaan zodat ze altijd met kindjes van dezelfde leeftijd kan optrekken, daardoor passen de activiteiten ook heel goed bij haar ontwikkeling.

Gies Slenders
Vader van Nina (3 jaar)

Kinderopvang tarieven 2024

Prijs per uur: € 11,54

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Luiers en billendoekjes van Pampers en Naty en verzorgingsproducten van Naïf en Sudocrem.

Flesvoeding

Flesvoeding van Nutrilon, Hipp Bio, Biobim en Pure Goat Company.

Spenen & flessen

Spenen en flessen van MAM, Difrax, Avent en Dr. Brown.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Ontmoet enkele van onze teamleden van onze kinderopvang

Als babyleidster én Adjunct weet ik mijn rol goed te verdelen. De baby’s kunnen op hun eigen tempo bij mij groeien en daarnaast sta ik altijd klaar voor het team en de ouders voor een praatje of advies.

Chantal
Adjunct vestigingsmanager

Geen dag is hetzelfde op de groep. Het is zo leuk en interessant om op de behoefte en ontwikkeling van de kinderen in te spelen. Werken met kinderen maakt me blij, ze zijn zo puur!

Elise
Pedagogisch medewerker

Als pedagogisch expert houd ik mij bezig met de pedagogische kwaliteit van de vestiging. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving de vrijheid hebben om zich op hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen.

Danielle
Pedagogisch expert

Veelgestelde vragen over onze kinderopvang

Foto's van onze kinderopvang

Castricum

Kindergarden Kortenaerplantsoen

Vrijblijvend inschrijven

Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Hallo, ik ben Rowie Zomerdijk-Kouw, vestigingsmanager van Kindergarden Kortenaerplantsoen Castricum.

Wist je dat alles om een kind heen invloed kan hebben? Daarom is bij Kindergarden alles doordacht. Alles. Daarin schuilt het geheim van Kindergarden. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging!

Rowie Zomerdijk-Kouw
Vestigingsmanager Kindergarden Kortenaerplantsoen Castricum

Wat maakt kinderopvang van Kindergarden zo uniek?