Abonnement op zakdoeken

Gastblog

Zo heerlijk, 30 april was de eerste ochtend dat wij wakker werden, elkaar aankeken en in koor zeiden: “Ze heeft niet gehoest vannacht!”

Baby Dreumes Peuter

Zie het als een soort mijlpaal 

Sinds november was onze kleine dame (1 jaar) non-stop verkouden. Van snotneusje tot een gierende ademhaling en alles wat daar tussen zit. Je weet het nog van je eerste kind, maar toch…

Die vervelende R in de maand brengt zoveel virussen met zich mee. Verkoudheid, buikgriep, de vijfde én zesde ziekte. Welke vlekken horen ook alweer bij welk getal? Is er ook een zevende ziekte? Kortom, veel virussen in verschillende gedaantes komen aan bod.

Inmiddels heb ik geleerd dat je het gewoon moet ondergaan. De huisarts noemt het de ene keer een happy Wheezer en de andere keer ga je ook weer onverrichte zaken naar huis. Want het hoort erbij. En je weet het eigenlijk al op het moment dat je die afspraak hebt gemaakt bij de huisarts… je gaat voor niets. En toch ga je. De huisarts zegt ook altijd “Ik heb liever dat je 1x teveel komt dan niet.” En toch blijft het zuur als je weer onverrichte zaken naar huis gaat en dat arme meisje het snot voor haar ogen hoest. 

En dan heb ik het nog niet eens over de gebroken nachten. Het is wat het is en ach het is nu allemaal voorbij want de R is uit de maand, dus ik klaag niet meer.

Totdat…, aan het einde van de reeks maanden met een R… we blijkbaar toch nog niet klaar bleken te zijn! We begonnen lekker aan de klachtenvrije maanden te wennen toen ons vrolijke meisje stipje voor stipje werd versierd met de Waterpukkels, zoals haar broer ze noemt. Arm meisje eindelijk geen groene draden meer uit haar neus, ziet ze er uit als een kleine blije paddenstoel.

Ook hier doen we weer niets aan en je leert er als ouders ook ontzettend veel van. Achteraf onthoud je overigens alleen maar de mooie momenten.

 

Het eerste jaar

Kern van het verhaal, het eerste jaar staat 9 van de 10 keer in het teken van snot en allerlei kinderziektes. En of het nou je eerst of tweede kind is, we hebben allemaal een moment van paniek rondom het ziektebeeld van je kind. En geloof mij het is niet erg. Ook gewoon doen, lekker panieken, Googlen en ondertussen gewoon heel veel liefde aan je kind geven. Voordat je er achter bent wat het is, is deze kwaal weer voorbij en komt er iets anders om de hoek kijken. 
Een tip! Voorkom paniek rondom contact met eventuele zusjes of broertjes. Lopen ze het thuis niet op dan komt het wel als ze hun mond om een winkelwagentje vouwen of een uur aan t klimrek hebben gehangen en daarna, zonder handen wassen, gezellig weer iets in hun mond stoppen.

Uiteindelijk is dit allemaal een fase en komt het ook allemaal weer goed. Zorg voor voldoende voorraad met zakdoekjes en vergeet niet de gesnoten exemplaren uit je jas/ tas/ broekzak te vissen. 
 

Sharon woont samen met haar gezin woont in Bennebroek en haar kinderen gaan twee dagen in de week naar Kindergarden Heemstede.

Sharon is moeder van zoon Hugo (6 jaar) en dochter Elise (1 jaar)