Alles wat je moet weten over de doorstroom van je kind bij Kindergarden

Tips en advies

Wanneer gaat je kind naar de volgende groep? Van wie ontvang je daarover bericht? En hoe kan het dat een jonger kindje soms eerder doorstroomt dan een ouder kind?

Baby Dreumes Peuter

De doorstroom van kinderen naar een volgende groep bij Kindergarden werkt in het kort als volgt: de kinderen die vier jaar worden, stromen uit en gaan naar de basisschool. Daardoor komen er opvangplekken vrij. De kinderen die uitstromen hebben natuurlijk bepaalde dagen gehad op onze opvang. Deze dagen gaan nu naar kinderen uit de jongere groepen. Welke dagen er precies beschikbaar komen is de eerste factor waar we rekening mee houden bij het overgaan van een kind naar een volgende groep.

De tweede factor is: wie zijn de oudste kinderen en welke dagen komen zij naar de opvang? In principe stromen zij als eerste door. Elke maand hebben onze planners op het hoofdkantoor overleg met de vestigingsmanager.


Van wie en wanneer krijg je bericht wanneer je kind doorstroomt?

Als ouder hoor je van de vestigingsmanager wanneer je kind doorstroomt. Zij deelt dat vier weken van tevoren met je. Dit omdat de planning tot die tijd nog kan wijzigen. We hebben namelijk één maand opzegtermijn. Een opzegging kan er ook voor zorgen dat de doorstroom kan veranderen.

Waarom stroomt het ene kindje soms sneller door dan het andere?

Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van de dagen die gewenst zijn voor de opvang. Passen de dagen die beschikbaar komen niet bij de dagen dat je kind opvang krijgt, dan kan het voorkomen dat een jonger kindje soms eerder doorstroomt dan jouw eigen kind dat ouder is.

Uitgangspunt bij Kindergarden is: een kind moet binnen acht weken met alle contractdagen doorgestroomd zijn. Deze grens van acht weken houden wij aan, omdat we het niet wenselijk vinden dat je kind langer dan twee maanden tussen verschillende groepen wisselt. Stabiliteit en een veilige, vertrouwde omgeving vinden wij belangrijk voor een goede ontwikkeling.

Even een voorbeeld:

Stel, je kindje gaat vier dagen naar de opvang. Dan kan het voorkomen dat niet alle gewenste dagen beschikbaar zijn als het moment van doorstromen daar is. Bijvoorbeeld dat de maandag en dinsdag begin april inzetbaar zijn en de woensdag en donderdag pas eind april. Dat valt binnen de periode van acht weken, dus in dit geval laten we je kindje doorstromen.

Misschien ook interessant voor jou...