Onze medewerkers zijn onze grootste kracht

Goed opgeleide, enthousiaste creatievelingen… Onze BSO medewerkers zijn uniek, omdat ze een eigen passie of talent meenemen. Daarmee dagen ze je kind uit om de leukste activiteiten te ondernemen. Hun expertise delen ze graag, en via de Kindergarden Academie blijven ze hun pedagogische kennis ontwikkelen. Zij zijn onze grootste kracht!

Veelzijdige teams

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 worden zelfbewuster in hun keuzes, ontwikkelen hun identiteit, talent, interesse en voorkeur. Vandaar dat we letten op de samenstelling van onze BSO teams. Iedere medewerker – man of vrouw – neemt er een eigen passie of talent mee, bijvoorbeeld voor natuur, techniek, theater, sport of koken. Die veelzijdigheid is onze kracht. Wanneer je als pedagogisch medewerker elke dag je talent, expertise en kennis aan de kinderen mag meegeven en je ziet dat de kinderen plezier hebben, dan maakt dat je werk extra leuk.

Onze medewerkers zijn kunstenaar, gymdocent, yogadocent, hebben theaterexpertise of groene vingers. Ze vullen elkaar aan in expertise, talent en interesse. Dat alles zie je terug in het gevarieerde, uitdagende activiteitenaanbod.

Rianne Slagmolen
Vestigingsmanager BSO Houten Tuibrug

Vertrouwen in elkaar

We geven onze pedagogisch medewerkers het vertrouwen en de ruimte om elke dag weer, naar eigen inzicht en invulling, een leuk en leerzaam dagprogramma te maken. Zij helpen de kinderen spelenderwijs om hun talenten en interesses te ontdekken, en juist ook verder te ontwikkelen. Het vertrouwen dat wij aan onze medewerkers meegeven, geven zij op hun beurt weer door aan de kinderen.

De kinderen volgen in wat hen bezig houdt. Aansluiting zoeken en soms net dat beetje extra geven om de middag (of vakantiedag) de leukste ooit te maken. Dát is voor mij de BSO van Kindergarden.

Evelien Martens
Pedagogisch medewerker BSO bij Kindergarden

Blijven ontwikkelen

Wat geldt voor onze kinderen, geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers. Daarom bieden we met onze Kindergarden Academie opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Die sluiten mooi aan op wat er nodig is in de ontwikkeling van onze BSO-ers. Je kunt hierbij denken aan trainingen met als onderwerp kinderparticipatie, kinderyoga of workshops op het gebied van techniek. 

Kindergarden, dat zijn we samen

Elke vestiging van Kindergarden functioneert op dezelfde manier. De teams zijn op dezelfde wijze samengesteld waarbij iedereen zijn eigen specialisme heeft. Onze pedagogisch medewerkers op de BSO kunnen zich helemaal toeleggen op de kinderen, omdat ze worden ondersteund door collega’s op de groep. Zo verzorgt de huishoudelijk hulp het buffet en de snacks en is de BSO coördinator samen met de vestigingsmanager verantwoordelijk voor de begeleiding van medewerkers, de administratie en voor praktische vragen van ouders. Door zo samen te werken hebben we alle tijd voor de begeleiding en ontwikkeling van jouw kind.

Maak kennis met ons vestigingsteam

Lees hier welke teamleden er allemaal kunnen zijn op een Kindergarden vestiging.

Gerelateerde info

Waar is onze werkwijze op gebaseerd bij onze BSO's?

Kinderen van 4 tot 12 jaar ontwikkelen zich razendsnel, ieder op zijn of haar unieke manier.
Alle aandacht en begeleiding op onze BSO’s staan daarom in het teken van die persoonlijke ontwikkeling. Hoe we dit doen, hebben we vastgelegd in ons pedagogisch programma Wereldwijs. Hierin leggen we uit hoe we die aandacht en begeleiding vormgeven en waarom we het zo doen.

Lees meer
Kindergarden BSO, het zit hem in alles

Alles om een kind heen - de mensen, de ruimte, alles - heeft een invloed. Op het gevoel, op het gedrag, op de ontwikkeling. Bij Kindergarden zien we daarom ook echt in alles een kans om te zorgen dat die invloed positief is. Zodat kinderen zich fijn voelen, zodat ze zich vrij kunnen bewegen - en vrij kunnen ontwikkelen. We zien in alles een positieve kans. Van de ruimte die medewerkers krijgen tot de ruimte waarin kinderen zich thuis kunnen voelen. Van de kleur op de muur tot het aanbod van onze activiteiten. Het draait allemaal om de ruimte om de kinderen heen. En wij noemen dat Positieve Ruimte.

Lees meer
    ​​​​