VERVOLG 22
VERVOLG 22

Opening nieuwe vestiging Utrecht Madridstraat

Met heel veel plezier ontvangen we vandaag de eerste kinderen op onze nieuwe vestiging Kindergarden Utrecht Madridstraat in de kinderrijke wijk Leidsche Rijn. Een bouwproject waar wij, architect Philip Breedveld (Archivolt/Werkplaats Architecten) en Coen Hagedoorn Bouwgroep enorm trots op zijn! Het nieuwe, energiezuinige pand omvat een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Lees meer

‘Het gevoel leeft heel sterk: we doen dit samen’

Wat maakt Kindergarden een Great Place To Work? Die vraag beantwoordt algemeen directeur Nicole Krabbenborg graag, zeker na de afgelopen coronamaanden waarin er een extra beroep gedaan werd op alle medewerkers. ‘We hebben van begin af aan zekerheid geboden. Dat heeft voor het gevoel gezorgd: we pakken dit samen op.’

Lees meer

Zelf doen en zelf spelen

Daar sta je dan met al je goede bedoelingen. Jij wil iets, de tijd tikt en jouw peuter ligt niet helemaal op dezelfde golflengte en wil het liefste alles zelf doen. Ook al gaat dat (nog) niet altijd even soepel. Inmiddels liggen de kleren uitgestald op de grond.

Lees meer

Webinar 3 mei 'Baby's willen bewegen

Deze webinar is een ware eye-opener voor jonge en aanstaande ouders! Want wist je dat een voorkeurshouding bij 80% van de baby’s voorkomt? Dat is behoorlijk veel. Vroege signalering van zo’n favoriete lig positie is dus essentieel. Tijdens deze webinar vertelt Nienke hoe je hier dus bijvoorbeeld alert op kunt zijn en hoe je dit kunt voorkomen. Daarnaast krijg je zicht...

Lees meer

Hè, ga je mee?

Deze kindjes kunnen nu niet naar Kindergarden komen, en zien hun vriendjes nu even niet. De situatie zorgt er ook voor dat er nieuwe, creatieve manieren ontstaan om met elkaar in contact te blijven. Zo zijn opa en oma aan het video bellen met de kleinkinderen en zelfs de VRIJMIBO...

Lees meer

Alle superkrachten verzamelen!

Alle lades in hun hoofd raken sneller vol en dat kan soms best ingewikkeld zijn als je niet meer met je vriendjes kunt spelen of jezelf uit kunt leven bij je sportvereniging. Dat bewegen super gezond is weten we natuurlijk allemaal.

Lees meer

Het land op z'n kop

Het hele land staat op z'n kop. Ineens zijn de gewone dingen zoals boodschappen doen niet meer zo gewoon. De beslissing om ook de kinderopvang en scholen dicht te doen zat er aan te komen maar voelt stiekem voor velen toch als een klap. Voor alle gezinnen is het zoeken.

Lees meer

Thuis op ontdekkingstocht

Kinderen vinden het prachtig om te spelen met 'open eind materiaal'. Ze kunnen zo hun fantasie volop gebruiken en met al hun zintuigen ervaren. Het gaat niet om het eindresultaat maar om het proces. Vooral jonge kinderen vinden het heerlijk om zo nieuwe dingen te ontdekken.

Lees meer

Dagritmekaarten maken

Kinderen ontwikkelen het beste wanneer er structuur geboden wordt. Zo houden zij grip op de dag en het hier en nu. Nu kinderen thuis moeten blijven vanwege het Corona virus is het zoeken naar structuur en ritme.

Lees meer

Complimenten geven & ontvangen

Ze kijkt me aan en geeft mij een envelop. Ik ga naast haar zitten en bekijk het aandachtig. Er staat met grote letters KINDERGARDEN EVELIEN op. Versierd met allerlei bloemetjes en hartjes. Ik neem het even in mij op en vertel haar dat ze de kleuren mooi heeft gekozen.

Lees meer

Bij Kindergarden denken we na over elk groot, maar ook elk klein aspect.”

Nicole Nieuw ZW
Nicole Nieuw ZW
×