VERVOLG 22
VERVOLG 22

Pesten: voorkomen is beter dan genezen

Pesten. Helaas komt het veel voor op allerlei plekken waar mensen samenkomen. We hebben er dan ook allemaal weleens mee te maken gehad; als slachtoffer, pester, meeloper of omstander. Veel ouders zullen er dan ook bang voor zijn dat hun kind gepest of een pester wordt.

Lees meer

Zonder gedoe naar bed toe

Het zou fijn zijn als er een knop met een slaap- en een waakstand op kinderen zat. Maar helaas. Hoe maak je het naar bed gaan zo relaxt mogelijk?

Lees meer

Slaap kindje, slaap...

Rituelen voor baby, dreumes en peuter

Lees meer

Effectief complimenten geven

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word echt blij van een compliment zo op zijn tijd. Heerlijk toch, als iemand tegen je zegt dat je er leuk uitziet, iets heel goed hebt gedaan of dat hij blij met je is.

Lees meer

'Kijk, ik kan het zelf'

Meer uitdaging voor de oudste peuters

Lees meer

Zelfstandigheid stimuleren bij baby's

‘Iedere baby wordt geboren met een enorme drive om te groeien, leren en ontwikkelen. Bied je baby veel bewegingsvrijheid, dat is goed voor de fysieke ontwikkeling en het zelfvertrouwen,’ zegt Shirley van onze vestiging in Rotterdam.

Lees meer

Ssst, de baby slaapt!

Teveel is uiteraard niet goed, maar kun je ook te weinig geluid maken? Marieke van onze Rotterdamse vestiging heeft er vaak mee te maken en deelt haar tips:

Lees meer

Hoe overleef je lastige fases van je kind?

Kinderen zijn geweldig. Maar hoe leuk ze ook zijn, elke ouder kent wel dagen of weken waarop je je afvraagt hoe je ooit hebt kunnen denken dat kinderen zo leuk waren. Weken waarin je je een hele slechte ouder voelt omdat je om niks ontploft, je geduld heel ver te zoeken is.

Lees meer

'Bij Kindergarden kun je er echt voor de kinderen zijn'

Rianne is vestigingsmanager op onze nieuwe BSO Houten Tuibrug. Een aparte BSO vestiging met 5 BSO groepen en 1 peuterplusgroep. Het nieuwe concept geeft kinderen de vrijheid een activiteit te kiezen die aansluit bij hun behoefte. Rianne werkt al 14 jaar bij Kindergarden en heeft zelf een dochter van 2 jaar.

Lees meer

Kindergarden was een tweede huis voor Olivier. Wij hebben alleen maar warme herinneringen aan de afgelopen vier jaar.”

chantalvanbaalen1

Chantal van Baalen

Moeder van Olivier - Kindergarden Bussum
chantalvanbaalen1
×