VERVOLG 22
VERVOLG 22

Alle superkrachten verzamelen!

Alle lades in hun hoofd raken sneller vol en dat kan soms best ingewikkeld zijn als je niet meer met je vriendjes kunt spelen of jezelf uit kunt leven bij je sportvereniging. Dat bewegen super gezond is weten we natuurlijk allemaal.

Lees meer

Het land op z'n kop

Het hele land staat op z'n kop. Ineens zijn de gewone dingen zoals boodschappen doen niet meer zo gewoon. De beslissing om ook de kinderopvang en scholen dicht te doen zat er aan te komen maar voelt stiekem voor velen toch als een klap. Voor alle gezinnen is het zoeken.

Lees meer

Thuis op ontdekkingstocht

Kinderen vinden het prachtig om te spelen met 'open eind materiaal'. Ze kunnen zo hun fantasie volop gebruiken en met al hun zintuigen ervaren. Het gaat niet om het eindresultaat maar om het proces. Vooral jonge kinderen vinden het heerlijk om zo nieuwe dingen te ontdekken.

Lees meer

Dagritmekaarten maken

Kinderen ontwikkelen het beste wanneer er structuur geboden wordt. Zo houden zij grip op de dag en het hier en nu. Nu kinderen thuis moeten blijven vanwege het Corona virus is het zoeken naar structuur en ritme.

Lees meer

Complimenten geven & ontvangen

Ze kijkt me aan en geeft mij een envelop. Ik ga naast haar zitten en bekijk het aandachtig. Er staat met grote letters KINDERGARDEN EVELIEN op. Versierd met allerlei bloemetjes en hartjes. Ik neem het even in mij op en vertel haar dat ze de kleuren mooi heeft gekozen.

Lees meer

De komst van een broertje of zusje...

Eind mei verwachten wij onze tweede zoon! Deze keer komt er nog een dimensie bij kijken want onze eerste zoon wordt grote broer! Hoe bereid je een kind voor op de komst van een broertje of zusje? 

Lees meer

Shepherd's pie

'Alles wat we bereiden bij Kindergarden voldoet aan ons protocol voor voeding. Alles is kidsproof,' lacht chef kok Philippe Magdalena. Chef Philippe maakt elke dag een verse, warme maaltijd voor de kinderen in Amsterdam. Ook kun je via chefphilippe.nl gerechten voor thuis bestellen die je bij Kindergarden Stad of een andere...

Lees meer

Gedrag is nooit zomaar

Ze maakte het haar ouders behoorlijk lastig met haar gedrag. De 4 jaar oude Anna. Ze vroeg op een negatieve manier aandacht. Eerst keek ze of ze haar wel zagen en als ze oogcontact had, dan deed ze iets heel stouts.

Lees meer

Ik vind je lief...

Hij zit naast me in de bus. We kijken naar buiten. 'Kijk Evelien, ik ben geliefd op haar' en hij wijst naar een meisje op het schoolplein. Wanneer ik aan hem vraag wat haar nou zo leuk maakt begint hij te stralen van oor tot oor en krijgt een ietwat...

Lees meer

Help, mijn kind gaat naar school!

Help, mijn kind gaat naar school. Dit is de titel van het informatieboekje wat ik van de juf mee naar huis krijg. Dan kunnen we ons even lekker inlezen, zegt ze erbij. Oke, gaan we doen.

Lees meer

Onze 3 kinderen hebben een fantastische tijd gehad. Ik weet zeker dat ze zich mede door Kindergarden hebben ontwikkeld tot wie ze nu zijn.”

jeroentendex small1

Jeroen den Tex

vader van Kindergarden Amsterdam Vondelstraat
jeroentendex small1
×