VERVOLG 22
VERVOLG 22

December drukte

De pepernoten en gevulde speculaas lagen rond september al in de winkels maar nu is het toch echt weer tijd voor Sinterklaas! Een heel leuk feest, maar voor jonge kinderen kan het een hele impact hebben. Hoe hou je het behapbaar en leuk voor het hele gezin? Een aantal ideeën: 

Lees meer

Fantasie en Sinterklaas

Pedagogisch medewerker Evelien duikt in de fantasiewereld van de kinderen. Het is prachtig om te zien hoe kinderen een eigen kijk op de wereld hebben. Nu Sinterklaas bijna in het land is prikkelt dat de fantasie nog een beetje extra:

Lees meer

De helden van Kindergarden

De huishoudelijk medewerkers: ze zijn de onzichtbare helden van Kindergarden! Ze kennen de vestiging op hun duimpje. Geen vuiltje ontsnapt aan hun kritische ogen. Tijd voor een ode aan al onze huishoudelijk medewerkers. Volgens pedagogisch medewerker Evelien, zijn ze onmisbaar.

Lees meer

Vakantie op de BSO

Op onze BSO locaties is het na schooltijd altijd genieten van leuke activiteiten. In de schoolvakanties komen de kinderen de hele dag spelen en bieden we net dat beetje extra aan. Zo was het ook weer een feestje tijdens de herfstvakantie.

Lees meer

Spiegeltje, spiegeltje...

Eén van de meest fascinerende en ook confronterende kanten van kinderen vind ik alles wat ze ons met hun gedrag laten zien. Hoe ze op je kunnen lijken, hoe je trekjes van jezelf terug ziet. Hoe je jezelf via je kinderen terug hoort.

Lees meer

Eet smakelijk!

Bij Kindergarden hechten we veel waarde aan de eetmomenten op de groep. Pedagogisch medewerker Evelien vertelt jullie graag waarom:

Lees meer

(Voor)lees plezier!

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek! Een week die wij bij Kindergarden graag mee vieren want (voor)lezen is niet alleen leuk maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Pedagogisch medewerker Lize vertelt waarom en geeft een paar handige (voorlees) tips!

Lees meer

Gezellige eetmomenten

Eten en jonge kinderen… Met stip op nummer 1 als het gaat om opvoedgedoe. En we weten allemaal dat strijd om eten niet werkt. Maar ja, dat valt niet altijd mee. Kinderpsycholoog Tischa Neve deelt een paar simpele tips die de eetmomenten aan tafel een stukje gezelliger kunnen maken.

Lees meer

'Doe es lief'

Een blog in het kader van de week tegen pesten. Bij Kindergarden besteden we veel aandacht aan een veilige omgeving en aan sociale veiligheid. Door kinderen te leren omgaan met elkaar proberen we pesten te voorkomen en te beperken. Onze pedagogisch medewerker Evelien vertelt hoe zij dit aanpakt op de groep: 

Lees meer

Horizontale opvang: een leerrijke omgeving

Binnen Kindergarden werken we met horizontale groepen. Dit betekent dat de groepen naar leeftijd zijn ingedeeld. Zo zijn er babygroepen (0-2 jaar), dreumesgroepen (1-3 jaar) en peutergroepen (2-4 jaar). Een aantal vestigingen heeft ook een peuterplus groep (vanaf 2,5 jaar).

Lees meer

Bij Kindergarden denken we na over elk groot, maar ook elk klein aspect.”

Nicole Nieuw ZW

Nicole Krabbenborg

Directeur Kindergarden Nederland
Nicole Nieuw ZW
×