BSO

Buitenschoolse opvang Tuibrug

In Houten begint het mooiste BSO-avontuur van je kind! Uitdaging, ontspanning en ontwikkeling gaan hand in hand… Voor alle leeftijden valt er een wereld te ontdekken: van Peuterplus tot kinderen van 12 jaar. En alles onder één dak, op een minuut lopen van onze kinderopvang in Houten.

In onze nieuwe buitenschoolse opvang aan de Tuibrug genieten de kinderen van licht, lucht en ruimte. Het is er huiselijk, kleinschalig, overzichtelijk en toch is het er niet zoals thuis… Dat komt door het bijzondere programma en de rijk geschakeerde voorzieningen.

Woonkamers

Er zijn twee ruime woonkamers in rustige, stoere kleuren. Om samen te zijn, te ontspannen, spelen, bouwen of samen tv te kijken. 

Kids Keuken

Tijdens kookworkshops maken kinderen kennis met voeding en koken. Ze leren omgaan met apparatuur en worden gestimuleerd alles zoveel mogelijk zelf te doen.

Hoe? Zo! Lab

Dieren verzorgen? (schildpadjes, vissen, reptielen) Planten sorteren? Proefjes doen? Moestuin-stekjes kweken? Met een microscoop werken? Solderen? 3D printen? Een workshop volgen waarna je een Lego-robot kunt besturen? Alles draait hier om Natuur en Techniek.

Kleinkunst atelier

In het Kleinkunst atelier is creativiteit koningin: er zijn schildersezels, werkplekken met bankschroeven; er is een naaimachine en we knutselen met klei, hout en ecoline.

Fantasieruimte

Naar hartenlust verkleden, schminken en oefenen voor toneel- en theatervoorstellingen? Er is een laag podium met gordijnen en een geluidsinstallatie met microfoons om muziek te maken en te luisteren.

Gymzaal/Beweegruimte

Met behulp van een klimwand, hoepels, dikke en dunne matten, een bok, glijbaan en kippenplank stimuleren we de motorische ontwikkeling. In de gymzaal leren kinderen samenwerken, samen spelen en bewegen. Van judo tot ballet en streetdance. Er is een DJ-meubel en een spiegelwand waar dansbewegingen ervaren en gezien worden. 

Bibliotheek

Rust, stilte, een hangstoel, zitzakken en kussens… Een flinke hoeveelheid kinderboeken, gesorteerd op leeftijd en onderwerp (ook voor 4-jarigen), maakt de bieb een heerlijke plek om te ontspannen.

Computerruimte

Hier gaat het om informatie en educatie: kinderen kunnen huiswerk maken, een type-cursus volgen en met behulp van de aanwezige apparatuur zelf iets produceren of programmeren, bijvoorbeeld een filmpje.

Tuin

Buiten is net zo belangrijk als binnen! Via een hekje bereiken de kinderen een veilige, uitdagende tuin om samen te zijn, te klimmen en zich te verstoppen, met echt gras (en kunstgras om te sporten), een bamboebos, glijbaan, boomstammen, noem maar op. Er is een natuurtuin, een moestuin en een klompenhok voor het echte boerengevoel.

Peuterplusgroep

Op de eerste verdieping vind je de Peuterplusgroep. Deze is er op gericht om de aansluiting met de basisschool nog soepeler te laten verlopen. De kinderen kunnen gebruik maken van alle faciliteiten en zo geleidelijk wennen aan de BSO-ruimten en de andere kinderen.

Ophalen

Wij halen je kind op bij school met de Kindergarden bus, een taxi of lopend. Daarvoor brengen we geen extra kosten in rekening. Voor diverse basisscholen in Houten is buitenschoolse opvang mogelijk.

 

Kom jij ook een kijkje nemen op onze buitenschoolse opvang? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Rianne Slagmolen

Vestigingsmanager Houten

Rianne Slagmolen Karst 1
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 423 54 22

Tuibrug 1
3991 LC Houten

Tarieven 2021

Openingstijden, LRK nummer en GGD inspectierapport

Openingstijden

Reguliere dagen:

  • Maandag: van 14.00 tot 18.30 uur*
  • Dinsdag: van 14.00 tot 18.30 uur*
  • Woensdag: van 12.00 tot 18.30 uur*
  • Donderdag: van 14.00 tot 18.30 uur*
  • Vrijdag: van 11.45 tot 18.30 uur*

* Met de mogelijkheid om uit te breiden tot 19.00 uur

Tijdens schoolvakanties en studiedagen:

  • Alle dagen: van 7.30 tot 18.30 uur*

Met de mogelijkheid tot verlenging van de dag tussen 7.00 en 7.30 en van 18.30 tot 19.00 uur.

Op feestdagen en in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn we gesloten.

LRK nummer

314263937

Inspectierapport GGD BSO

Extra informatie over veiligheid bij de BSO kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD.

Inspectierapport GGD KDV

Extra informatie over veiligheid bij de KDV kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD.

Heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van alles dat ze wordt aangeboden.”

Rianne Slagmolenn Kindergarden Houten

Rianne Slagmolen - Karst

Vestigingsmanager Houten
Rianne Slagmolenn Kindergarden Houten
×