Expertisecentrum Kinderopvang

Nieuws

Jonge kinderen leren veel en snel. Van de pedagogisch professionals wordt steeds meer kennis en vaardigheden gevraagd. Kinderopvang en de pedagogisch medewerkers zijn dan ook van grote invloed op de brede ontwikkeling van een kind.

BSO Baby Dreumes Peuter

 

Naast alle expertise die we al zelf in huis hebben of aan ons verbonden hebben, is er nu ook het Expertisecentrum Kinderopvang (voorheen BKK= Bureau Kwaliteit Kinderopvang). Duurzame pedagogische kwaliteit wordt alleen bereikt als een organisatie daar structureel aan werkt. Door te meten, kennis te implementeren en weer te meten. Het is onnodig om daarbij steeds opnieuw het wiel uit te vinden. En dat hoeft ook niet. Het Expertisecentrum Kinderopvang zet zich continu in voor de vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar de pedagogische beroepspraktijk.

Investeren in de ontwikkeling van kinderen

Als een van de eersten heeft Kindergarden gezegd: daar investeren we in. Wie nu in de ontwikkeling van kinderen investeert, plukt daar later de vruchten van. Als ouder en als maatschappij. Kindergarden heeft met haar investering toegang tot een duurzame kennisbasis voor alles waar we meer over willen weten voor de ontwikkeling van ons mooie vak.

Kindergarden ziet het bieden van pedagogische kwaliteit als een gezamenlijke missie voor de branche. Wij mogen en moeten ons als branche beter laten horen. Kinderopvang is een must voor ieder kind. Kinderen zijn onze toekomst. Goede kinderopvang, daar profiteert de hele samenleving van. Nu en later!