Kindergarden is trotse sponsor van Het Babyhuis

Nieuws

Vanuit Kindergarden sponsoren wij Het Babyhuis vanaf 2010. Sinds kort hebben wij een nieuwe ambassadeur, Annemarie Bosch (beleidsmedewerker Ontwikkeling & Kwaliteit). Zij neemt het stokje over van Dewi de Wolf (manager Finance & Control). Op vrijdag 31 maart reikte Annemarie als kersverse ambassadeur een cheque uit aan Het Babyhuis, met een bedrag van maar liefst € 20.000,-.

Baby

Wat is Het Babyhuis?

Het Babyhuis geeft opvang aan baby’s voor wie de ouder(s) (tijdelijk) niet kunnen zorgen. Daarnaast biedt Het Babyhuis woonruimte en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. Zo worden onnodige uithuisplaatsingen voorkomen en krijgen moeders en baby’s een kans. 

Kindergarden voelt zich verbonden bij dit mooie doel en de filosofie van Het Babyhuis. Het past heel goed bij ons merk en waar wij voor staan: de ontwikkeling en groei van kinderen. Het Babyhuis heeft inmiddels drie locaties: in Leiden, Dordrecht en Rotterdam.


Hoe is het bedrag het afgelopen jaar ingezameld?

Dewi: “Het bedrag van de cheque is samengesteld uit sponsoracties vanuit de verschillende vestigingen het hele jaar door en daar bovenop heeft de directie een schenking gedaan. De vestigingen organiseren bijvoorbeeld een zomerfeest en winterfeest, maar ook andere acties en events waarbij de opbrengst of het sponsorgeld voor Het Babyhuis is bestemd.”

Wat doe je als ambassadeur?

Annemarie: “Ik ben vrijdag voor het eerst langs geweest in Leiden om kennis te maken met Het Babyhuis. We willen het sponsorschap meer onder de aandacht brengen bij collega's intern, maar natuurlijk ook extern. Als ambassadeur ga ik de drijvende kracht zijn komend jaar voor de activiteiten waarmee we geld inzamelen. Zo willen we meer aandacht vragen voor Het Babyhuis tijdens onze Leadership-dagen (voor managers) en meer evenementen organiseren. En bijvoorbeeld in overleg gaan met Het Babyhuis: welke spullen zijn er nodig zijn, zoals luiers of kleertjes, en hoe kunnen we die inzamelen? Maar ik ben net nieuw, dus de precieze invulling wordt komende tijd duidelijk.”


Hoe draagt Kindergarden nog meer bij aan Het Babyhuis?

We werken als sponsor samen met Van Kekem Fruit. Zij hebben vanuit deze samenwerking ook een bedrag gedoneerd, van maar liefst € 7.300,-. Wat wij bestellen of verkopen via Van Kekem Fruit schenken zij qua bedrag aan Het Babyhuis. Natuurlijk willen we ook dit soort samenwerkingen verder uitbouwen.