Nu te beluisteren! Nieuwe podcast: ‘Hoe dan in de kinderopvang?’

Podcast

Vanaf vandaag is de gloednieuwe podcast ‘Hoe dan in de kinderopvang?’ te beluisteren via je favoriete podcastapp. In deze maandelijkse podcast vertalen Kindergarden en het Expertisecentrum Kinderopvang de laatste wetenschappelijke inzichten over pedagogiek naar praktische tips, direct toepasbaar voor jou als pedagogisch professional.

Baby Dreumes Peuter

De podcast van, voor en mét de sector

Deze podcast, voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang of geïnteresseerd is in het vak, is een initiatief van het Expertisecentrum Kinderopvang en Kindergarden. Elke maand bespreekt Elisa Somsen (host van de podcast & pedagoog bij Kindergarden) samen met een wetenschapper en een collega uit het vak een onderwerp uit de kinderopvang. Daarnaast behandelen we vragen die zijn ingebracht door luisteraars. Want deze podcast is van, voor en mét de sector. Ga jij ook luisteren?

Eerste aflevering: Meer ‘Ja’ en minder ‘Nee’ op de groep

De eerste aflevering van Hoe dan in de kinderopvang? is nu te beluisteren. Te gast in deze podcast zijn: Dr. Cathy van Tuijl en Nicole Honig - Spaan. 

  • Dr. Cathy van Tuijl is lector aan de Hogeschool Saxxion (Academie voor pedagogiek en onderwijs) en universitair docent pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Cathy is verbonden aan het Expertisecentrum Kinderopvang. 
  • Onze 2e gast Nicole Honig - Spaan is pedagogisch expert plus bij Kindergarden en heeft jarenlange ervaring met het werken met kinderen.

Samen met host Elisa Somsen bespreken onze gasten wat is opgevallen in de media deze maand op het gebied van pedagogiek. Daarna stappen we over op het hoofdthema van deze aflevering: het begrenzen van gedrag van kinderen. Want hoe doe je dat nu als pedagogisch professional: op een liefdevolle manier gedrag begrenzen? We horen vaker: ’’We mogen geen ‘nee’ en ‘niet’ zeggen en alleen maar liefdevol begrenzen, maar hoe moet dat dan?’’. Tijd om deze vraag te beantwoorden. Onze experts gaan in op positieve gedragsondersteuning en waarom dit zo belangrijk is. We bespreken verschillende strategieën die gebruikt worden om gedrag bij te stellen. Uiteraard geven onze experts je praktische tips, die jij toe kunt toepassen in jouw praktijk. 

Nieuwsgierig geworden? Luister deze aflevering in je favoriete podcastapp (Spotify & Apple Podcasts).


Volgende maand gaan we in Hoe dan in de kinderopvang? in gesprek over kinderparticipatie op de groep. Heb jij een vraag over kinderparticipatie voor onze experts? Stuur dan een mailtje naar: podcast@expertisecentrumkinderopvang.nl

Kijk voor meer informatie over het begrenzen van gedrag op de website van het Expertisecentrum Kinderopvang