Samen bouwen aan pedagogische kwaliteit en persoonlijk ontwikkeling

Nieuws

Samen bouwen aan pedagogische kwaliteit en persoonlijk ontwikkeling
Eind 2022 ontving je bericht over de studiedagen bij Kindergarden. Twee dagen in het jaar, waarop de teams van de vestigingen met elkaar werken aan belangrijke onderwerpen, nieuwe kennis opdoen en elkaar op een andere manier leren kennen. Veel vestigingen hebben inmiddels hun eerste studiedag erop zitten. Wat hebben ze allemaal gedaan en geleerd? Hoe hebben ze de eerste studiedagen ervaren? Kijk en lees mee!

BSO Baby Dreumes Peuter

Waar werken de vestigingen aan tijdens een studiedag?

De onderwerpen die tijdens een studiedag aan bod komen zijn ontzettend breed. Denk bijvoorbeeld aan aandacht voor onze pedagogische kwaliteit. Zo zijn er vestigingen waar een praktische training EHBO is gegeven, zoals op de vestiging Bergse Linker Rottekade, maar ook meldcodetrainingen en veiligheids- en gezondheidstrainingen. Verder wordt er aandacht besteed aan pedagogiek, communicatie, HEART Principles (onze kernwaarden) en vitaliteit.

Lize is pedagogisch coach bij Kindergarden en deelt
regelmatig haar pedagogisch kennis, gezonde recepten en verhalen uit de praktijk.

Lize van den Hoogen - van de Linde
Pedagogisch coach

Creatieve ontwikkeling, nog zo’n relevant thema, stond centraal tijdens de studiedag op onze vestigingen in Almere en Amsterdam Stadstimmertuin. De collega’s werden uitgedaagd hun creativiteit te stimuleren en dat meteen de volgende dag samen met de kinderen in te zetten.

Sfeer proeven

Onze collega’s geven aan dat de studiedag een positieve impact heeft op de samenwerking, plezier in het werk, kwaliteit en de persoonlijke ontwikkeling. Een dag waarop alle collega's samen tijd hebben om inhoudelijk aan de slag te gaan. Allemaal tegelijkertijd aanwezig zijn, elkaar in het echt zien en spreken. Dat is erg fijn na de afgelopen jaren, waarin dit niet vanzelfsprekend was.

Fleur de Laat, vestigingsmanager Oisterwijk Burg. Verwielstraat: “Het leuke aan de studiedag vond ik dat hij echt voor ons is. We mochten zelf invulling geven aan het thema dat centraal zou staan. Hierdoor wist ik zeker dat het zou aanslaan en het een hele waardevolle dag zou zijn. Op onze vestiging kozen we voor “Vitaal, Kom in je kracht”. Het was een hele fijne dag waarbij we als individu startten en naar buiten liepen als team. De dag zorgde voor verbinding en teamgevoel. We hebben gesprekken gevoerd over de passie die we voor het vak hebben. Het was fijn om de tijd te hebben om als team anders met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Op naar meer mooie studiedagen!

Misschien ook interessant voor jou...