Ode aan de vestigingsmanager

Nieuws

‘Goedemorgen’ klinkt er bij de deur van de groep. De vestigingsmanager loopt naar binnen en knielt op kind hoogte. ‘Kijk, ik heb een nieuwe broek’ en ‘Ik heb een dinosaurus op mijn shirt’ roepen twee enthousiaste peuters die ondertussen naar haar toe zijn gelopen. Verderop kijkt een meisje wat verlegen toe. Wie is die mevrouw? Ze herkent haar wel, maar wat doet ze nou eigenlijk hier bij Kindergarden?

BSO Baby Dreumes Peuter
De kinderen herkennen ons, de pedagogisch medewerkers en natuurlijk ook de huishoudelijk medewerkers, maar wie is die vrouw bij de deur nou? “Dat is het opperhoofd van Kindergarden!” roept één van de kinderen op mijn groep. De rol van een vestigingsmanager is ontzettend divers en je ziet ze regelmatig over de vestiging heen vliegen. Ik vroeg een aantal van deze ‘opperhoofden’ om een mooi moment uit hun dag te vertellen:

“Wanneer ik vanaf de gang door het raam van de babygroep naar binnen kijk zie ik een pedagogisch medewerker met een baby. Het kindje kijkt naar de medewerker. Ik hoor niet wat ze zegt maar in alles straalt ze rust en liefde uit. Wat zou ik graag die baby willen zijn. Als ik die baby was en ik kon niet bij mijn papa of mama zijn dan zou ik hier willen zijn. Kleine bijzondere mensjes het allerbeste bieden zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige, onbevangen wezentjes, dat is waar we het met z’n allen, iedere dag van het jaar, voor doen. Ik loop verder over de vestiging en kijk door de ramen van onze lichte groepen naar kinderen die plezier maken. Ik hoor twee kinderen lachen en het tovert standaard een glimlach op mijn eigen gezicht. Het is zo mooi om te zien dat zij iedere dag weer worden uitgedaagd. De huiselijke sfeer in het pand, de zachte achtergrondmuziek, mijn kantoor dat uitkijkt over de groene bomen en waar ik de kinderen hoor spelen terwijl ik achter de computer zit. Dat is toch veel leuker dan één of andere klinisch ingerichte kantoortuin op een bedrijventerrein?”
Karolien Klaasse (Vestigingsmanager Amsterdam Fizeau)

Wat mooi om te lezen hoe haar hart open gaat als ze over de vestiging loopt. Ik denk dat dit wel voor alle vestigingsmanagers bij Kindergarden geldt.
“Ik loop de trap op naar de tweede verdieping. Mijn oog valt op een meisje. Ze staat verdrietig om zich heen te kijken en kijkt mij aan. Ik hurk naast haar neer en vertel dat ik zie dat ze verdrietig is. Het meisje komt naar mij toe en begint te huilen. Ze laat zich knuffelen. De tranen worden langzaam minder wanneer ze bij mij zit. Ik lees haar voor en voor ik het weet zitten er nog vijf andere kindjes om mij heen. Mijn hart lacht!”
Maika de Haan (Vestigingsmanager Breda Princenhage)

Zoals je leest stroomt bij deze vestigingsmanagers het Kindergarden bloed door de aderen. Dit merk ik als pedagogisch medewerker ook dagelijks op de werkvloer. Betrokkenheid en warmte zijn woorden die bij mij opkomen wanneer ik denk aan onze vestigingsmanagers. Als ‘opperhoofd’ moet je van alle markten thuis zijn. Want het ene moment ben je het financiële overzicht voor je vestiging aan het maken en het andere moment spring je even bij op de groep.

Dit is een ode aan hen. Aan de vestigingsmanagers met energie voor tien, degene met het luisterend oor wanneer je het zo hard nodig hebt, die iedere dag weer die puzzel leggen zodat de kinderen niets te kort komen, diegene die er altijd voor iedereen zijn! Dus wanneer je ze weer eens door de vestiging ziet vliegen, geef ze dan eens een bedankje. Ze hebben het meer dan verdiend!