Water schilderij

Activiteiten

“Het belooft een warme zomerse dag te worden dus we besluiten vroeg naar buiten te gaan om van de warme zonnestralen te genieten, voordat het te warm wordt”. In deze blogpost vertelt collega Evelien over de magisch verdwijnende schilderijtjes. Na het fruitmoment besluiten we met de dreumesen naar buiten te gaan. Buiten staan bekertjes water klaar, en er liggen verschillende kwasten bij.

Dreumes
Na het fruitmoment besluiten we met de dreumesen naar buiten te gaan. Buiten staan bekertjes water klaar, en er liggen verschillende kwasten bij.

David loopt er gelijk nieuwsgierig op af; hé wat is dit, wat kan ik hiermee? Hij gaat naast de bekertjes op de grond zitten, pakt de kwast en veegt ermee over de grond. Dan ontdekt hij dat er water in de bekers zit, hij doopt de kwast erin en veegt vervolgens weer over de grond, Hé wat zie ik nou?
De nieuwsgierigheid is gewekt. David gaat op ontdekking, wat kan hij allemaal met de kwast? Wat gebeurt er met het water? David krijgt op deze manier inzicht in oorzaak en gevolg. Terwijl hij met de natte kwast veegt over de stoep, ontstaan er strepen op de stoep. En als je even wacht, verdwijnen de strepen weer. Wat is dit voor magie?

Verbaast kijkt David naar de stoep, waar de strepen verdwijnen. Hij staat op en maakt de muren nat met de kwast. Trots kijkt hij achterom naar zijn leidster. Zie je dat? Dat heb ik zelf gemaakt! Enthousiast door de aanmoediging van de leidster gaat hij verder, hij ‘verft’ zijn mooiste creaties op de muren.

David beleeft veel plezier aan het verven, hij krijgt alle ruimte om zich creatief te uiten. Hij kan zijn fantasie gebruiken bij het verven, het maakt niet uit wat het resultaat is. Zo leert hij dat alles wat hij maakt goed is. Een waardevolle boodschap voor een dreumes.
Evelien de Ruiter
Pedagogisch medewerker Kindergarden Zwolle

Misschien ook interessant voor jou...