Maak kennis met ons vestigingsteam

Lees hier welke teamleden er allemaal kunnen zijn op een Kindergarden vestiging. We hebben namelijk onze teams zo samengesteld dat onze pedagogisch medewerkers al hun tijd aan jouw kindje kunnen geven. Zo werken we bijvoorbeeld met een huishoudelijk medewerker die schoonmaakt en dagelijks een verse, warme lunch bereidt en heeft elke vestiging een vestigingsmanager die fulltime aanwezig is voor de begeleiding van medewerkers, kinderen en ouders. Welke andere medewerkers ontmoet je zoal op onze vestigingen?  

Doen waar je goed in bent

We vinden het belangrijk dat iedereen doet waar hij of zij goed in is. Daarom werkt elke vestiging met een vast, enthousiast team en vaste oproepkrachten. Op deze pagina lees je waar een vestigingsteam uit kan bestaan.

Pedagogisch medewerkers

Elke groep heeft een vast team van pedagogisch medewerkers. Uiteraard heeft iedereen een pedagogische opleiding afgerond op MBO of HBO niveau. Kwaliteit en veiligheid zijn ontzettend belangrijk voor ons, daarom hebben we de Kindergarden Academie opgericht. We geven er cursussen, trainingen en inspiratiesessies voor onze medewerkers. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid bij te blijven en zich te blijven ontwikkelen.

Alle voorwaarden zijn aanwezig om elk kind optimaal te laten ontwikkelen. Leerrijk ingerichte ruimtes, en sensitieve medewerkers. Prachtig om te zien dat hier onze volledige aandacht naar uitgaat, elke dag weer.

Marjolein
Pedagogisch coach

De vestigingsmanager 

De vestigingsmanager is vrijgesteld van werkzaamheden op de groep. Daardoor kan zij zich helemaal richten op het reilen en zeilen van de vestiging en haar teamleden. Zij of hij ontvangt nieuwe ouders, doet de intake en geeft een rondleiding. De vestigingsmanager heeft een HBO opleiding of universitaire studie, zoals psychologie of pedagogiek, óf is intern opgeleid. Ook onze vestigingsmanagers worden voortdurend bijgeschoold via de Kindergarden Academie. Voor jou als ouder is de vestigingsmanager echt het aanspreekpunt.

Mijn functie is zo ingericht dat ik al mijn tijd kan besteden aan deze vestiging. Ik kan mijn team de aandacht geven die het verdient. Mijn deur staat altijd open voor ouders met vragen of voor een praatje.

Marloes Janssen
Vestigingsmanager Amsterdam Vondelstraat

De adjunct-vestigingsmanager

Elke locatie van Kindergarden heeft een adjunct-vestigingsmanager: de steun en toeverlaat van de vestigingsmanager. Mocht die afwezig zijn, dan vangt de adjunct het werk tijdelijk op. Daarom is de adjunct ook (deels) vrijgesteld van werkzaamheden op de groep.

De pedagogisch expert

Bij elke Kindergarden vestiging kun je vertrouwen op kwaliteit in zorg en begeleiding. Daarom is er een pedagogisch expert die verantwoordelijk is voor de pedagogische kwaliteit op de vestiging. Zij of hij ziet erop toe dat iedereen werkt vanuit de pedagogische visie van Kindergarden en of elke ruimte leerrijk en uitdagend is ingericht voor de kinderen.

De huishoudelijk medewerker

Alles schoon, fris en opgeruimd. Op een plek waar elke dag kleine kinderen zijn, is dat heel belangrijk. Op elke vestiging zorgt de huishoudelijk medewerker daarvoor. Ook verzorgt zij of hij elke dag een warme, verse lunch, voor de kinderen en het team. 

Ik vind het leuk om elke dag met liefde de warme maaltijd te bereiden voor de kinderen. Ik laat ze kennis maken met verschillende structuren en smaken en word altijd blij als ik lege bordjes terug zie komen.

Madsy
Huishoudelijk medewerker - Rotterdam Tijs van Zeventerstraat

De preventiecoach

Juist op een plek voor kleine kinderen moet het team op de hoogte zijn van de laatste richtlijnen op gebied van veiligheid en gezondheid. Daarom werkt er op elke vestiging een preventiecoach. Dit is een pedagogisch medewerker die de vestigingsmanager ondersteunt bij alles wat betrekking heeft op veiligheid en gezondheid. Onze preventiecoaches worden elk jaar opnieuw getraind.

Vaste flexmedewerkers

Omdat Kindergarden hecht aan veiligheid en rust voor de kinderen, werken we met vaste invalmedewerkers uit onze flexpool. We hebben er nadrukkelijk voor gekozen om niet met uitzendkrachten te werken, maar te kiezen voor goed opgeleide medewerkers die deel uitmaken van ons team. Deze collega’s springen bij als er iemand ziek is, en vallen bijvoorbeeld in tijdens vakanties of verlof. Op deze manier kunnen we zorgen voor bekende, vertrouwde gezichten op de groep.

    ​​​​