Onze medewerkers zijn onze grootste kracht

Bij Kindergarden geven we jouw kindje de aandacht waar het op dat moment behoefte aan heeft. Liefdevolle, onverdeelde aandacht… We praten zacht, houden oogcontact, benoemen wat we doen en wat je kindje doet: bij het op schoot voeden, bij het verschonen, bij het naar bed brengen of wakker worden en bij het spelen en ontdekken. We zijn trots op onze medewerkers die jouw kindje elk moment met de best mogelijke zorg omringen. Ze zijn betrokken en delen graag hun pedagogische kennis en ervaring met jou. Zij zijn onze grootste kracht!

Leren van onze medewerkers

Je kind leert veel van andere kinderen én van onze pedagogisch medewerkers. Zij weten hoe belangrijk interactie is voor de ontwikkeling van een kind. Ze letten bijvoorbeeld op (non-verbale) signalen, ze luisteren, geven een bemoedigend knikje of een knuffel. Ook dagen ze je kind uit, zodat het met zelfvertrouwen dat ene nieuwe stapje durft te zetten, zonder dat wij het pushen of uit zijn of haar spel halen. Die vorm van begeleiding – aanmoedigen of juist even loslaten en observeren – beheersen onze medewerkers als geen ander.

Duidelijke basis

We gaan voor de allerbeste zorg voor alle kinderen. Dat kan alleen met een heldere visie en doordachte richtlijnen die goed zijn vastgelegd. Op alle vestigingen werken we op dezelfde manier, met een vaste teamindeling en horizontale groepen. Ons eigen pedagogisch programma zorgt voor een stevige basis. Het geeft onze medewerkers de ruimte voor eigen invulling en creativiteit binnen de ontwikkelgebieden die we met elkaar hebben bepaald. Bij bewegen kun je zoal denken aan peuteryoga of samen dansen. Of gaan we vandaag de moestuin verzorgen?

Alle voorwaarden zijn aanwezig om elk kind optimaal te laten ontwikkelen. Leerrijk ingerichte ruimtes, en sensitieve medewerkers. Prachtig om te zien dat hier onze volledige aandacht naar uitgaat, elke dag weer.

Marjolein
Pedagogisch coach

Kindergarden Academie

Wat geldt voor onze kinderen, geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers. We willen graag dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom bieden we met onze Kindergarden Academie eigen opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Zo kan de een zich op pedagogisch gebied willen verdiepen, een ander wil misschien een cursus kinder-EHBO volgen. We kijken altijd naar individuele behoeften en wensen van onze medewerkers.

Kindergarden, dat zijn we samen

Elke vestiging van Kindergarden functioneert op dezelfde manier. De teams zijn op dezelfde wijze samengesteld, iedereen heeft zijn eigen specialisme. Onze pedagogisch medewerkers kunnen zich helemaal toeleggen op de kinderen, omdat ze worden ondersteund door collega’s op de vestiging. Zo zorgt de huishoudelijk medewerker voor een schone omgeving en bereidt elke dag een verse, warme lunch voor iedereen. De vestigingsmanager is fulltime aanwezig voor de begeleiding van medewerkers, de administratie en voor praktische vragen van ouders. Door zo samen te werken hebben we alle tijd voor de verzorging, begeleiding en ontwikkeling van jouw kind.

Maak kennis met ons vestigingsteam

Lees hier welke teamleden er allemaal kunnen zijn op een Kindergarden vestiging.

Gerelateerde info

Waarom horizontale groepen bij Kindergarden kinderopvang?

Wist je dat een baby speelt en leert met zijn hele lichaam? Het liefst in een rustige omgeving? En dat een dreumes behoefte heeft om energie te verbranden, om kracht en coördinatie te ontwikkelen? En peuters? Ja, die willen vooral alles zelf doen. Spelenderwijs leren ze om te delen en stapje voor stapje maken ze kennis met eigen verantwoordelijkheden. Samengevat: ieder kind leeft in een wereld waarin alles indrukt maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze vestigingen met horizontale groepen.

Lees meer
De visie van Kindergarden op kinderopvang

Alles bij Kindergarden is gericht op de kinderen, van de liefdevolle zorg tot de focus op spelenderwijs ontwikkelen en de inrichting van de vestigingen. En natuurlijk is er ons pedagogisch programma en onze aanpak – wat is het beste voor jouw kind, daar gaat het om.

Lees meer
    ​​​​