Hoofddorp

Kindergarden Spicalaan

 • Spicalaan 10
  2132 JG Hoofddorp

Hallo, ik ben Lisette de Jong, vestigingsmanager van Kindergarden Spicalaan Hoofddorp. Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Je voelt je meteen welkom in ons kinderdagverblijf. Alles is gelijkvloers, alle groepen liggen rond de centrale hal met de tafel waar iedereen graag aanschuift. In onze hal gebeurt het allemaal: gymen, muziek maken én we luisteren er naar onze voorleesoma. Hierdoor kennen alle kinderen de medewerkers en andersom.

Als een jonge baby nieuw is op de babygroep, leren we ze kennen door gebruik te maken van hangwiegjes. Dit is tevens een goede manier om het te laten wennen aan de geluiden en geuren op de groep, want het biedt rust en geborgenheid. Met onze peuters knutselen we graag. Bij het vrij experimenteren met verf leren ze spelenderwijs omgaan met materialen en technieken. Het gaat daarbij altijd om het proces en het plezier, en niet om het resultaat.

Als we buiten zijn, spelen en leren kinderen op een andere manier. Alle elementen in onze tuin dragen daar aan bij: van de moestuin met planten en kruiden tot het parcours waar je kan fietsen en de wilgentunnel waarin je je kunt verstoppen. Een deel van onze tuin is zelfs overdekt. Prettig bij veel zon, en als het regent kunnen we toch fijn buiten spelen.

Wat veel ouders erg prettig vinden is dat onze vestiging dicht bij de A4, A44 en A9 zit. Je bent zo richting Amsterdam en Schiphol, Leiden en Den Haag.

Ontdek de unieke kinderopvang bij Kindergarden Spicalaan

 • Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella.

 • Muziekles

  Wekelijks geven we muziekles aan de kinderen. Ook juist aan de jongste kinderen, want muziek helpt hen bij het maken van contact en het opbouwen van vertrouwen.

 • Ontdektuin

  Onze schaduwrijke tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Voor de baby’s is een afgeschermd stuk, waardoor de oudere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op het ontdekpad, in onze buitenkeuken en hun evenwicht kunnen oefenen op de halve autobanden.

 • Peuterplusactiviteiten

  Bij de peuters splitsen we de groep vaak bewust op. Zo kunnen we inspelen op de verschillende ontwikkelfases van de kinderen. Zo starten we in de ochtend met een kringmoment met de oudste peuters (3+) ter voorbereiding op de basisschool.

Prev Next

We hebben horizontale groepen op onze kinderopvang

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze kinderopvang met horizontale groepen.

2 Babygroepen
0 - 2 jaar
1 Dreumesgroep
1 - 3 jaar
2 Peutergroepen
2 - 4 jaar

Onze kinderopvang in door de ogen van een ouder

Kindergarden Spicalaan is een hele goede kinderopvang. De leidsters zijn allemaal super kundig en lief. De horizontale groepen vinden we erg fijn. Er is heel weinig verloop. Er wordt echt gefocust op de ontwikkeling van het kind. En tot slot: de verse warme lunch is erg fijn! Ons zoontje gaat altijd met erg veel plezier naar Kindergarden Spicalaan.

Yasmin van den Bergh
Moeder van Levi (2 jaar)

Kinderopvang tarieven 2024

Prijs per uur: € 11,26

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Luiers en billendoekjes van Pampers en Naty en verzorgingsproducten van Naïf en Sudocrem.

Flesvoeding

Flesvoeding van Nutrilon, Hipp Bio, Biobim en Pure Goat Company.

Spenen & flessen

Spenen en flessen van MAM, Difrax, Avent en Dr. Brown.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Ontmoet enkele van onze teamleden van onze kinderopvang

Mijn functie is heel divers. Ik sta op verschillende groepen van onze locatie, zo kan ik meewerken en tegelijkertijd coachen on the Job. Leuk om te zien dat we als team samen het beleid nog beter en mooier neer kunnen zetten en alle kinderen zich op hun eigen tempo en kunnen ontwikkelen.

Keziah
Pedagogisch expert

Als adjunct vestigingsmanager werk ik op een vaste groep. Daar waar nodig ondersteun ik mijn vestigingsmanager bij taken als het rooster maken, team overleggen en bij rondleidingen. Zo heb ik contact met de kinderen waar ik heel blij van word, maar ook met nieuwe (en bestaande) ouders en mijn team.

Lisanne
Adjunct vestigingsmanager

Het koken voor de kinderen op het KDV doe ik met heel veel plezier. Zo leuk om te zien dat de kinderen kennis leren maken met de verschillende smaken. Wij doen elke maand een apart land met de daarbij behorende gerechten. Voor de kinderen leuk om ook gerechten uit verschillende landen te proeven en voor mij leuk om weer eens wat anders te koken.

Sandy
Huishoudelijk medewerker 

Veelgestelde vragen over onze kinderopvang

Foto's van onze kinderopvang

Hoofddorp

Kindergarden Spicalaan

Vrijblijvend inschrijven

Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Hallo, ik ben Lisette de Jong, vestigingsmanager van Kindergarden Spicalaan Hoofddorp.

Wist je dat alles om een kind heen invloed kan hebben? Daarom is bij Kindergarden alles doordacht. Alles. Daarin schuilt het geheim van Kindergarden. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging!

Lisette de Jong
Vestigingsmanager Kindergarden Spicalaan Hoofddorp

Wat maakt kinderopvang van Kindergarden zo uniek?