Angst bij peuters

Tips en advies

Peuters kunnen soms te maken krijgen met irreële angsten. Iets dat helemaal niet erg is en past bij de ontwikkelingsfase waarin kinderen van deze leeftijd zich bevinden.

Peuter

De scheidingslijn tussen fantasie en werkelijkheid is nog niet altijd even duidelijk, wat soms voor spanningen kan zorgen. Ze verkennen de wereld om hen heen steeds bewuster en horen en zien dingen die niet meteen te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld een bewegende schaduw door het langsrijden van auto’s.


Hoe kun je hier mee omgaan?

Soms kan een duidelijke uitleg helpen, maar ook het samen aangaan van de angsten kan je peuter de rust geven in een voor hem of haar spannende situatie. Het samen aangaan van de angsten is iets dat de peuters op locatie Arnhem de Enk maar wat graag doen. Ze gaan hun angsten aan door middel van een Haka!


Doe de Haka!

De Haka die we met de peuters doen is geïnspireerd op de stoere en spannende dans die rugbyspelers van de Nieuw-Zeelandse All Blacks laten zien om hun tegenstanders te imponeren. Je gaat wijdbeens staan maakt je heel groot en stampt hard met je voeten. Terwijl je dat doet roep je zo hard als je kan “hoebakka hoebakka hoebakka’ en als laatste steek je tong zo ver mogelijk uit en roep je heel hard ‘blheeeeeeee’ . Geen monster of spook die nog in de buurt durft te komen van deze peuters!

Wie weet kan het ook jouw peuter helpen!