Header Activiteiten 1600x375 compressor
Header Activiteiten 767x425 compressor

Alles wat we aanbieden, doen we vanuit een visie en kunnen we onderbouwen. Ons pedagogisch programma is erop gericht de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren. We stellen je kind vragen, dagen hem of haar uit en laten thema’s en activiteiten aansluiten bij de ontwikkelingsfase. We volgen de interesses van je kind en passen de plannen aan als kinderen op onderzoek gaan of een eigen invulling geven aan een activiteit.

Ontwikkelgebieden

Neem het dagelijkse hapje fruit. Daarbij spreken we niet alleen de zintuiglijke ontwikkeling aan (proeven, voelen, zien), maar ook de taalontwikkeling door erover te praten; de cognitieve ontwikkeling door aan te geven waar het fruit groeit; de motorische door het fruit te pellen en de sociale ontwikkeling door het samen op te eten.

Vaste en speciale thema’s

Feestdagen en seizoenen komen natuurlijk elk jaar terug, maar elke maand werken we met een ander thema. We verzinnen nieuwe thema’s als Het lichaam of Oosterse sprookjes. We knutselen, dansen, zingen of spelen toneel. Om een thema tot leven te brengen vragen we regelmatig een professional, een muzikant of een kok bijvoorbeeld. Of we gaan op bezoek bij de molenaar die vertelt wat er allemaal in een molen gebeurt.

Activiteiten

We kunnen heel veel voorbeelden geven…

  • Voorlezen (soms door de bibliotheekjuf)
  • Imitatiespel en rollenspel
  • Zingen en muziek maken
  • Ochtendgymnastiek en kinderyoga
  • Buiten spelen
  • Verven en tekenen
  • Zaaien en oogsten in de moestuin

Ben je benieuwd? Breng gerust eens vrijblijvend een bezoek aan een van onze vestigingen. 

Bezoek een vestiging

clock

Kom eens op bezoek

of

Nikki zwaaide ons ’s ochtends lachend uit en sprong elke avond weer vrolijk in onze armen. Wat wil je als ouders nog meer! ”

Quote kindergarden oisterwijk

Susanne (moeder van Nikki)

Kindergarden Oisterwijk
Quote kindergarden oisterwijk
×