Het atelier, de Kids keuken, het Hoe? Zo! Lab – zo doen we dat!

Op onze BSO’s geven we je kind alle ruimte. En dit kunnen mede dankzij onze verschillende ruimtes/hoeken doen. Welke ruimtes en/of hoeken kan je terug vinden op een BSO vestiging van Kindergarden? 

Het Hoe? Zo! Lab

Onderzoeken, experimenteren en ontdekken, dat kan in ons laboratorium! Door middel van proefjes verdiepen de kinderen zich in biologie, natuurkunde, scheikunde en techniek. Zo is er een 3D printing pen aanwezig, een microscoop en technisch Lego. Of nemen we ze mee in het programmeren van robots. En zelf, of samen met de pedagogisch medewerker, dieren en planten verzorgen kan ook in ons unieke Hoe? Zo! Lab.

De kidskeuken

Een echte kinderkeuken waar alles op kindhoogte is. Hier leren de kinderen snijden, kneden, bakken en samenwerken. We leren ze over (gezonde) ingrediënten, over zelfstandig werken en het volgen van recepten. Door het aanleren van nieuwe vaardigheden geven we ze iets mee voor de toekomst.

Het atelier

Hier mogen de kinderen echt hun fantasie kwijt en hun creativiteit de vrije loop laten. Ze zijn vrij in wat ze maken. We dagen ze uit met verschillende materialen, bijvoorbeeld hout, steen, klei, verf of ecoline. We bieden gereedschap aan en leren ze te werken met deze materialen. We knutselen en tekenen, maar we ontwerpen ook, geven vorm en bouwen. De kinderen maken echt iets met hun hoofd én hun handen.

De fantasieruimte

Een geweldige ruimte waar ieder kind zich volledig kan uitleven in zijn of haar fantasie. Er kan geschminkt worden of gezongen. De piano is vaak favoriet, en de toneelattributen en verkleedkleren zorgen vaak voor de mooiste optredens. 

De buitenruimte

Buitenspelen is niet alleen gezond. Buiten leren en spelen kinderen op een andere manier dan binnen. Wanneer een kind buiten speelt, staan alle zintuigen open. Het ervaart meer vrijheid en zelfstandigheid en het verlegt eerder zijn grenzen. Samen met de pedagogisch medewerker maakt het vuur, leert het met water omgaan, klimt in bomen, klust of tuiniert. 

De computerruimte

De kinderen van deze generatie groeien op met computers. We willen ze meegeven hoe ze zelfstandig en verantwoord om kunnen gaan met computers, internet en social media.

De bibliotheek

Even tot rust komen. Even in jezelf kunnen keren door rustig een boek of tijdschrift te lezen. De keuze is enorm: van prentenboeken tot leesboeken. Veel kinderen kruipen ‘s middags even op de bank om een Donald Duck te lezen. 

De beweegruimte

Na een schooldag even lekker je energie kwijtraken, dat doe je in onze beweegruimte. De gymzaal is om in te bewegen, maar ook om te leren samenwerken en leren samen te spelen. Denk aan dansen, yoga of gymmen.

De eetruimte

Gezellig met elkaar aan tafel om samen te eten en te drinken, en de dag door te nemen. Hoe was je dag op school? Wie heeft er nog iets leuks meegemaakt vandaag?

De woonruimte

In de woonruimte komen de kinderen thuis na een schooldag. Hier kunnen ze in de lekkere kussens ontspannen, een bouwwerk maken of samen spelletjes spelen. 
    ​​​​