Kindergarden Vestiging
Kindergarden Vestiging

Kinderdagverblijf

Kinderopvang Breda Zuid

In het voormalige Maria klooster staat alles in het teken van de jongste baby's tot aan de dapperste peuters. De parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en zelfs in bomen klimmen. Net als in Scandinavische landen slapen er ook kinderen buiten: heel gezond! Buiten slapen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld minder last van verkoudheid en kinderen slapen rustiger, dieper en langer. 

Aandacht voor kind én ouder

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijg je een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan hebt.

We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. Daarnaast hebben we veel 1-op-1 contact en maken we met goed weer veel gebruik van de prachtige tuin en de buitenbedjes. 

Kinderopvang Kindergarden Breda Zuid heeft:

 • Kinderdagverblijf vanaf 2 maanden tot 4 jaar
 • 2 babygroepen (0-2 jaar)
 • 2 dreumesgroepen (1-3 jaar)
 • 1 peutergroep (2-4 jaar)
 • 1 peuterplusgroep (3-4 jaar)
 • 2 BSO groepen (4-12 jaar)
 • Sfeervolle groepen, grote kloostertuin
 • Een pedagogisch expert

Wil je een kijkje komen nemen op ons kinderdagverblijf en/of BSO? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de vestiging aan de Overakkerstraat, is er ook een vestiging aan de Liesboslaan. Kindergarden Breda Zuid ligt nabij de uitvalswegen richting Utrecht en Tilburg en is verder prima bereikbaar vanuit Ginneken, Zandberg, Sportpark, IJpelaar, Wolfslaar, Bavel en Ulvenhout. 

BSO

Kinderopvang Breda Zuid

Onze buitenschoolse opvang (BSO) in Breda is gevestigd in het voormalige Maria klooster, bij het KDV. Tijdens de BSO geven wij je kind de aandacht die het nodig heeft. Er zijn maximaal 20 kinderen in een groep. Dat betekent rust en ruimte om te spelen; huiselijkheid en kleinschaligheid staan voorop bij ons enthousiaste team.

Hoe ziet een middag eruit op de BSO?

Na schooltijd starten we altijd met iets te eten en te drinken. Ondertussen praten we gezellig bij. Daarna heeft je kind volop tijd om mee te doen aan activiteiten of het kan zelf invulling geven aan zijn of haar middag.

Activiteiten

Even je energie kwijt na een drukke schooldag. We bieden dagelijks nieuwe activiteiten aan: buiten spelen, koken, hutten bouwen. En ook workshops op het gebied van sport, spel, dans, theater, natuur en milieu. Alles is mogelijk, ook lekker even lezen. Daarnaast heeft de BSO een wandelende tak en een aantal vissen waar de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers met uiterste zorgvuldigheid voor zorgen. 

Tuin

We hebben een fijne tuin waar voldoende ruimte is om te voetballen of tikkertje te spelen. De grote zandbak leent zich prima voor de mooiste zand- en moddercreaties.

Workshops

Ook bieden we regelmatig workshops aan. Zo doen de kinderen regelmatig een uurtje yoga, leren ze lekkere gerechten te koken of krijgen ze een weerbaarheidstraining. 

Uitjes in de vakantie

In de vakanties organiseren we vaak uitjes: midgetgolf, poppentheater, huttenbouwen in het bos of we geven workshops op de vestiging zoals vogeltaarten maken, kaarsen versieren en kidsdance.

Opvangtijden

Reguliere opvangtijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 18.30 uur en woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur, met mogelijkheid om uit te breiden tot 19.00 uur. Tijdens schoolvakanties en studiedagen is je kind vanaf 07.30 tot 18.30 uur welkom bij ons, met de mogelijkheid tot verlenging van de dag tussen 7.00 en 7.30 en van 18.30 tot 19.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Ophalen

Bij de buitenschoolse opvang worden de kinderen door een medewerker opgehaald uit school. Is je kind jonger dan 4 jaar? Dan ben je bij ons ook welkom voor kinderopvang.

Naast de vestiging aan de Overakkerstraat, is er ook een vestiging aan de Liesboslaan.

Iris Breugelmans

Vestigingsmanager Breda Zuid

Iris Breugelmans Website
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 – 423 54 22

Overakkerstraat 188
4834 XP Breda

Tarieven 2020

Openingstijden, LRK nummer en GGD inspectierapport

Openingstijden

 • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
 • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
 • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen:

 • 7.00 en 7.30 uur
 • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummer

KDV 221617206
BSO 787892944

Inspectierapport GGD

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (KDV)
Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (BSO)

 

 

Ontwikkeling

Maak kennis met de mijlpalen die essentieel zijn voor de groei en bloei van je kind.

Hoe oud is je kind?

Bekijk

De nieuwsgierigheid en onbevangenheid zijn aanstekelijk. Spelenderwijs kinderen laten ontdekken is het mooiste dat we als team kunnen bieden.”

2552 2
2552 2
×