Breda

Kindergarden Princenhage

 • Liesboslaan 8
  4813 EC Breda

Hallo, ik ben Kathy Diependaal, vestigingsmanager van Kindergarden Princenhage Breda.

Ooit was Princenhage het statige, karakteristieke Hotel Bellevue, nu is het een kinderopvang waar we werken met een hechte team. Zo vinden de jongste baby's rust in een van de hangwiegen op de groep, want het zacht heen en weer schommelen biedt troost en geborgenheid. Elk kindje heeft andere behoeften, en daar houden wij graag rekening mee.

Bij onze dreumes en peuters leggen we vaak de nadruk op ‘het zelf doen’ en het vergroten van hun zelfstandigheid. Zo slapen de peuters (die nog slapen) in ons slaaptheater. Iedereen slaapt op een vaste plek op een eigen matrasje in de ruimte. En is er eentje wakker? Dan juichen we het juist toe dat ze zelfstandig naar de groep komen waar ze zich ook zelf weer mogen aankleden. En na het slapen? Dan toveren we het slaaptheater in een handomdraai om tot een ware beweegruimte, inclusief klimtoestellen, of beslissen ze vandaag dat het peuterdansen wordt?

Onze tuin is de grootste verrassing voor vele. Hier ravotten de kinderen in het laurierbos of crossen ze er met hun fietsjes door de doolhof van beukenhagen of… slapen er kinderen rustig en diep in de buitenbedjes, want dat is heel gezond!

Onze vestiging is dicht bij de dorpskern van Princenhage en makkelijk te bereiken via de aansluiting met de A16.

Bijzonder bij Kindergarden Princenhage

 • Beweegruimte

  Kinderen bewegen graag en veel, want zo ontdekken zij spelenderwijs hun lichaam. Zo kunnen we ons slaaptheater omtoveren tot een speciale beweegruimte met allerlei uitdagende materialen, zoals klimtoestellen en balspellen. Zo kan iedereen altijd even zijn energie kwijt.

 • Grote tuin

  Onze grote groene tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Het speelhuisje, klimmen en klauteren in de laurierbosjes, het doolhof van de beukenhaag waar doorheen gefietst kan worden, alles zorgt ervoor dat een kind wordt uitgenodigd om te gaan ontdekken en spelen.

 • Buiten slapen

  Net als in Scandinavische landen slapen er ook kinderen buiten: heel gezond! Buiten slapen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld minder last van verkoudheid en kinderen slapen rustiger, dieper en langer.

 • Slaaptheater

  Bij de dreumes en peuters leggen we vaak de nadruk op het vergroten van hun zelfstandigheid. Zo slapen de peuters (die nog slapen) in ons slaaptheater. Iedereen slaapt op een vaste plek op een eigen matrasje in de ruimte. En is er eentje wakker? Dan juichen we het juist toe dat ze zelfstandig naar de groep komen waar ze zich ook zelf weer mogen aankleden.

 • Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Prev Next

Horizontale groepen

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze vestigingen met horizontale groepen.

2 Babygroepen
0 - 2 jaar
1 Dreumesgroep
1 - 3 jaar
1 Peutergroep
2 - 4 jaar
1 Peuter+ groep
3+ jaar

Review van een ouder

Wij zijn enorm blij dat we destijds voor Kindergarden Princenhage hebben gekozen als opvang voor onze zoon. Naast het feit dat het gebouw en de inrichting rust en kalmte uitstralen en de methode die zij hanteren aansluit bij onze manier van opvoeden, zijn de medewerkers enorm professioneel, lief en zorgzaam. Ook de warme gevarieerde lunch en de mooie tuin zijn pluspunten. Ik zou dit kinderdagverblijf dan ook aan iedereen willen aanbevelen!

Viviënne Maters
Moeder van Noah (3 jaar)

Tarieven 2023

Prijs per uur: € 10,07

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Pampers luiers, Pampers Sensitive billendoekjes en Naïf verzorgingsproducten.

Flesvoeding

De meeste soorten flesvoeding zijn aanwezig. Heb je een andere wens, doen we ons best het te bestellen.

Spenen & flessen

Qua spenen, flessen en slaapzakken volgen we zoveel mogelijk de wens van de ouder.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Veelgestelde vragen

Foto's van de vestiging

Breda

Kindergarden Princenhage

Rondleiding aanvragen

Kom je een kijkje nemen op onze vestiging?

Hallo, ik ben Kathy Diependaal, vestigingsmanager van Kindergarden Princenhage Breda.

Kathy Diependaal
Vestigingsmanager Kindergarden Princenhage Breda

Andere Kindergarden vestigingen in de buurt van Princenhage

Wat maakt kinderopvang van Kindergarden zo uniek?