Breda

Kindergarden Zuid

 • Overakkerstraat 188
  4834 XP Breda

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid.

De oude elementen van het Maria-klooster met zijn glas-in-lood ramen geven ons kinderdagverblijf extra karakter. Maar wat ons kinderdagverblijf écht speciaal maakt is ons ervaren, steady team dat alle kinderen en ouders kent. Vooral in het eerste jaar hebben we veel contact. We helpen je met kennis en advies, ook via onze webinars waarbij we je betrekken bij onze denk- en handelwijze.

Op de peutergroep dagen we de kinderen uit in de verschillende hoeken met activiteiten die passen bij hun ontwikkelfase. Is de spanningsboog wat kort? Dan schakelen we over naar peutergym. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind als yogadocent. Wekelijks doen we dus aan peuteryoga, een goede manier om de kinderen bewust te maken van hun lichaam en wat het allemaal al kan. Ook train je er het concentratievermogen mee. Voor de oudste peuters hebben we een peuterkring ter voorbereiding op de basisschool.

Op zolder zit onze bieb en het atelier, die ook door onze BSO worden gebruikt. Onze parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en zelfs in bomen klimmen. Net als in de Scandinavische landen slapen er ook kindjes buiten: heel gezond!

Onze prima bereikbare vestiging ligt tevens bij de uitvalswegen naar Utrecht en Tilburg.

Bijzonder bij Kindergarden Zuid

 • Bibliotheek

  Uniek is onze eigen bibliotheek! Wekelijks brengen we een bezoek en kiezen we met elkaar boekjes uit die we die week gaan lezen. En heeft een kindje een eigen idee? Dan kijken we of we in dat thema een boekje kunnen vinden.

 • Buiten slapen

  Net als in Scandinavische landen kunnen er ook kinderen buiten slapen: heel gezond! Buiten slapen heeft namelijk veel voordelen. Zo slapen kinderen bijvoorbeeld rustiger, dieper en langer en hebben ze minder last van verkoudheid.

 • Grote tuin

  Onze schaduwrijke tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Voor de baby’s is een afgeschermd stuk, waardoor de oudere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op het ontdekpad, het fietsparcours en hun evenwicht kunnen oefenen op de halve autobanden.

 • Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

 • Peuteryoga

  Bewegen is belangrijk en daarom doen we elke week aan peuteryoga. Hiermee ontwikkelen we een goede manier van bewegen, oefenen we het evenwicht houden en ontwikkelen we gelijk de fijne en grove motoriek. Ze vinden het geweldig!

Prev Next

Horizontale groepen

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze vestigingen met horizontale groepen.

2 Babygroepen
0 - 2 jaar
2 Dreumesgroepen
1 - 3 jaar
1 Peutergroep
2 - 4 jaar
1 Peuter+ groep
3+ jaar

Review van een ouder

We hebben diverse kinderdagverblijven in Breda bezocht, maar Kindergarden Breda Zuid sprong er voor ons met kop en schouders bovenuit. Allereerst is het een prachtig pand met historie wat een warm gevoel geeft bij aankomst en daar hoort ook het warme welkom van de leidsters bij. De ruimtes zijn mooi en ruimtelijk ingericht met voldoende speelgelegenheid. Er is veel aandacht voor groepsactiviteiten. In de ruimtelijke kindvriendelijke groene tuin is buitenspelen een plezier. Via app wordt er gedurende de dag een logboek bijgehouden en foto's gedeeld, waardoor je het kunt zien dat je kind in goede handen is.

Rohit van Nijnatten
Vader van Elin (2 jaar)

Tarieven 2023

Prijs per uur: € 10,07

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Pampers luiers, Pampers Sensitive billendoekjes en Naïf verzorgingsproducten.

Flesvoeding

De meeste soorten flesvoeding zijn aanwezig. Heb je een andere wens, doen we ons best het te bestellen.

Spenen & flessen

Qua spenen, flessen en slaapzakken volgen we zoveel mogelijk de wens van de ouder.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Maak kennis met een aantal van onze teamleden

Iedere dag streef ik ernaar om de kinderen met positiviteit en ontwikkelingsgericht werken een fijne en leerzame dag te bezorgen. De liefde die je terug krijgt van de kinderen is zo speciaal. Peuters worden steeds zelfstandiger, groeien en ontwikkelen zich tot individuen. Dat ik daaraan mag bijdragen maakt mij meer dan trots!

Jetske
Pedagogisch medewerker

Als pedagogisch expert werk ik op alle groepen. Zo kan ik genieten van elke leeftijd en tevens heb ik zo de mogelijkheid voor coachen on the job. Kinderen zien, ondersteunen en uitdagen in hun ontwikkeling. Ik volg ze graag in hun eigen tempo. Dit vind ik erg belangrijk binnen mijn werk. Verder draag ik bij dat het pedagogisch programma goed wordt uitgevoerd. Dit alles mag ik doen in een fantastisch team.

Sabrina
Pedagogisch expert en pedagogisch medewerker

Met elkaar werken we aan een veilig pedagogisch klimaat waarbij kinderen de kans krijgen om zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Ieder kind wordt gezien waardoor er op de individuele behoefte van een kind kan worden ingespeeld. Kinderen in hun eerste levensjaren ondersteunen is het mooiste wat er is!

Marieke
Adjunct-vestigingsmanager en pedagogisch medewerker

Veelgestelde vragen

Foto's van de vestiging

Breda

Kindergarden Zuid

Rondleiding aanvragen

Kom je een kijkje nemen op onze vestiging?

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid.

Mariska van Buul
Vestigingsmanager Kindergarden Breda Zuid

Andere Kindergarden vestigingen in de buurt van Zuid

Wat maakt Kindergarden zo uniek