Breda

Kindergarden Zuid

 • Overakkerstraat 188
  4834 XP Breda

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid. Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Er valt van alles te beleven op onze BSO in dit voormalige Maria-klooster dat nog glas-in-lood ramen en een prachtige ontvangsthal heeft. Het biedt volop gezelligheid en huiselijkheid, ook op zolder waar onze bieb en het atelier zitten. De kinderen komen op onze BSO ons echt tot rust na een lange dag school.

Uit ons atelier komen de meest creatieve knutsels en tekeningen tevoorschijn. We passen de materialen aan het seizoen aan, waardoor er steeds nieuwe dingen ontstaan en het uitdagend blijft. Ook hebben we een apart hoekje waar de kinderen kunnen spelen met Playmobil en Barbies. In het lab kunnen ze zelfstandig aan de slag met diverse proefjes en met het verzorgen van de vissen en wandelende takken. Tijdens de vakanties gaan we ook kokkerellen.

Onze parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en in bomen klimmen. Er komt zelfs een imker langs om ons te hepen met het bijenhotel. In de vakantieperiode kiezen we uitstapjes met een ontspannend en leerzaam karakter, ook we gaan naar kinderboerderij Wolfslaar.

Onze BSO is heel goed bereikbaar en ligt bij de uitvalswegen naar Utrecht en Tilburg.

We halen op bij de volgende scholen:

 • KBS Laurentius
 • KBS Jacinta
 • KBS de Zandberg
 • Dokter de Visser

De scholen waar wij ophalen kunnen wijzigen. De ophaaldagen en -tijden zijn afhankelijk van de school.

Ontdek de unieke kinderopvang bij Kindergarden Zuid

 • Bibliotheek

  Even tot rust komen. Even in jezelf kunnen keren door rustig een boek of tijdschrift te lezen, want de keuze is enorm; van prentenboeken tot leesboeken en zo kruipt menig kind ‘s middags even op de bank om een Donald Duck te lezen.

 • Diverse hoeken

  Kinderen hebben verschillende interesses en daarom hebben we verschillende hoeken ingericht. Zo hebben we een heus podium met poppenkast, een grote en kleine bouwhoek en zelfs een plafondhoog houten speelhuis inclusief een grote keuken en wasmachine.

 • Grote kloostertuin

  Buitenspelen is niet alleen gezond voor kinderen. Buiten leren en spelen de kinderen op een andere manier dan binnen. In onze grote tuin kunnen de kinderen na school lekker even uitrazen door bijvoorbeeld te voetballen, badmintonnen of softballen.

 • Themaweken tijdens vakanties

  Elke vakantie is er een unieke vakantieplanning met eigen activiteiten of er komt iemand bijvoorbeeld een experimenten-workshop geven. Er is altijd een fijne afwisseling van activiteiten op de vestiging en uitstapjes, zoals naar de speeltuin, aardbeienboer of ijs maken bij de ijsboer.

Prev Next

Kinderopvang tarieven 2024

Prijs per uur: € 10,56

Ophalen van school

Afhankelijk van afstand tot school met BSO bus, bakfiets of lopend

Lunch

Op de woens- en vrijdagen en tijdens vakantiedagen

Workshops en activiteiten

Georganiseerd door de pedagogisch medewerkers van de vestiging

Uitjes

Externe uitjes tijdens vakantieperiode (onder begeleiding)

Openingstijden

Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag: 14:30 - 18:30 uur

Tijdens studie- en vakantiedagen: 07:30 - 18:30 uur

Ontmoet enkele van onze teamleden van onze kinderopvang

Vanaf dat ik klein was wist ik al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik heb in het onderwijs gewerkt maar ben mijn hart verloren aan de BSO/peuters. Het is heel uitdagend en ik haal er veel energie uit. Ik vind het belangrijk om voor de kinderen een veilige omgeving te creëren zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich verder kunnen ontwikkelen.

Lisa
BSO medewerker

Van kleins af aan ben ik al dol op kinderen. Op jongere leeftijd past op bij kinderen in verschillende leeftijden. Ik krijg er energie van om samen met kinderen te spelen, leren, knuffelen en om te zien wat voor ontwikkeling ze doormaken op verschillende gebieden. Dat ze in een veilige omgeving tot ontplooiing kunnen komen vind ik ook erg belangrijk. Hier kan ik ook een klein stukje aan bijdragen en dat is wat het werk ook mooi en uitdagend maakt.

Angela
BSO coördinator

Veelgestelde vragen over onze kinderopvang

Foto's van onze kinderopvang

Breda

Kindergarden Zuid

Vrijblijvend inschrijven

Kom je een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging?

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid.

Wist je dat alles om een kind heen invloed kan hebben? Daarom is bij Kindergarden alles doordacht. Alles. Daarin schuilt het geheim van Kindergarden. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen op onze kinderopvang vestiging!

Mariska van Buul
Vestigingsmanager Kindergarden Breda Zuid

Andere Kindergarden vestigingen in de buurt van Zuid

Wat maakt kinderopvang van Kindergarden zo uniek?