Breda

Kindergarden Zuid

 • Overakkerstraat 188
  4834 XP Breda

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid.

Er valt van alles te beleven op onze BSO in dit voormalige Maria-klooster dat nog glas-in-lood ramen en een prachtige ontvangsthal heeft. Het biedt volop gezelligheid en huiselijkheid, ook op zolder waar onze bieb en het atelier zitten. De kinderen komen op onze BSO ons echt tot rust na een lange dag school.

Uit ons atelier komen de meest creatieve knutsels en tekeningen tevoorschijn. We passen de materialen aan het seizoen aan, waardoor er steeds nieuwe dingen ontstaan en het uitdagend blijft. Ook hebben we een apart hoekje waar de kinderen kunnen spelen met Playmobil en Barbies. In het lab kunnen ze zelfstandig aan de slag met diverse proefjes en met het verzorgen van de vissen en wandelende takken. Tijdens de vakanties gaan we ook kokkerellen.

Onze parkachtige kloostertuin is een oase van rust. Ideaal om te picknicken en natuurlijk kunnen de kinderen er spelen, tenten bouwen en in bomen klimmen. Er komt zelfs een imker langs om ons te hepen met het bijenhotel. In de vakantieperiode kiezen we uitstapjes met een ontspannend en leerzaam karakter, ook we gaan naar kinderboerderij Wolfslaar.

Onze BSO is heel goed bereikbaar en ligt bij de uitvalswegen naar Utrecht en Tilburg.

We halen op bij de volgende scholen:

 • KBS Laurentius
 • KBS Jacinta
 • KBS de Zandberg
 • Dokter de Visser

Ophaaldagen en -tijden op scholen kunnen wisselen. Staat jouw school er niet tussen? Informeer bij onze afdeling Klantrelatie op het nummer 020 423 54 22 naar de eventuele mogelijkheden.

Bijzonder bij Kindergarden Zuid

 • Bibliotheek

  Even tot rust komen. Even in jezelf kunnen keren door rustig een boek of tijdschrift te lezen, want de keuze is enorm; van prentenboeken tot leesboeken en zo kruipt menig kind ‘s middags even op de bank om een Donald Duck te lezen.

 • Diverse hoeken

  Kinderen hebben verschillende interesses en daarom hebben we verschillende hoeken ingericht. Zo hebben we een heus podium met poppenkast, een grote en kleine bouwhoek en zelfs een plafondhoog houten speelhuis inclusief een grote keuken en wasmachine.

 • Grote kloostertuin

  Buitenspelen is niet alleen gezond voor kinderen. Buiten leren en spelen de kinderen op een andere manier dan binnen. In onze grote tuin kunnen de kinderen na school lekker even uitrazen door bijvoorbeeld te voetballen, badmintonnen of softballen.

 • Themaweken tijdens vakanties

  Elke vakantie is er een unieke vakantieplanning met eigen activiteiten of er komt iemand bijvoorbeeld een experimenten-workshop geven. Er is altijd een fijne afwisseling van activiteiten op de vestiging en uitstapjes, zoals naar de speeltuin, aardbeienboer of ijs maken bij de ijsboer.

Prev Next

Tarieven 2022

Prijs per uur: € 8,77

Ophalen van school

Afhankelijk van afstand tot school met BSO bus, bakfiets of lopend

Lunch

Op de woens- en vrijdagen en tijdens vakantiedagen

Workshops en activiteiten

Georganiseerd door de pedagogisch medewerkers van de vestiging

Uitjes

Externe uitjes tijdens vakantieperiode (onder begeleiding)

Openingstijden

Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag: 14:30 - 18:30 uur

Tijdens studie- en vakantiedagen: 07:30 - 18:30 uur

Maak kennis met een aantal van onze teamleden

Werken met kinderen is altijd al mijn passie geweest. Ik wil kinderen niet alleen een opvangadres bieden, maar een plek waar ze zich prettig voelen en zichzelf kunnen zijn. Dat probeer ik zo veel mogelijk te doen, door te kijken naar wat het kind op dat moment nodig heeft. Een kind dat blij en tevreden thuiskomt, is een fijne bevestiging voor de ouders die ons het vertrouwen geven om voor hun kinderen te zorgen.

Fay
Pedagogisch medewerker BSO

Mijn werk- en levenservaring tellen bij Kindergarden. Ik mag meedenken en meewerken aan de ontwikkelingen van de BSO, wat ontzettend leuk is en ten goede komt aan alle kinderen. Geen dag is hetzelfde, maar we maken van elke dag een feestje! #denkeninmogelijkheden.

Yvonne
BSO coördinator

Ik vind het belangrijk om op de BSO de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, zodat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en tempo. Ieder kind is uniek en dat is zo leuk om te mogen ervaren.

Nikki
Pedagogisch medewerker BSO

Veelgestelde vragen

Foto's van de vestiging

Breda

Kindergarden Zuid

Rondleiding aanvragen

Kom je een kijkje nemen op onze vestiging?

Hallo, ik ben Mariska van Buul, vestigingsmanager van Kindergarden Breda Zuid.

Mariska van Buul
Vestigingsmanager Kindergarden Breda Zuid

Andere Kindergarden vestigingen in de buurt van Zuid

Wat maakt Kindergarden zo uniek