Amsterdam

Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

 • Voormalige Stadstimmertuin 1
  1018 ET Amsterdam

Hallo, ik ben Valentine Versteeg vestigingsmanager van Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin Amsterdam.

Baby’s hebben behoefte aan een goede dagstructuur, met voldoende afwisseling tussen rust en activiteit. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze zich het beste kunnen ontwikkelen op een vlakke onderlaag? Bij ons kinderdagverblijf Stadstimmertuin zijn alle materialen aangepast aan de verschillende ontwikkelingsfasen, zodat ze onze medewerkers optimaal ondersteunen in het contact met jouw kindje.

Voor de dreumesen en peuters is er een extra lokaal om te knutselen, te verven en andere activiteiten te doen. Met Friends call me Jim gaan ze op beweegavontuur in onze eigen gymzaal 2.0. Een ruimte voorzien van  lichtprojecties, een beamer en echt uitdagende materialen. Op basis van magische verhalen stimuleren we de fantasie en beleving van de kinderen waardoor ze het plezier in bewegen ontdekken 

Midden in de stad zo’n tuin? Jawel, met een mooie kastanjeboom, een zandbak, een moestuin en een afgeschermd deel voor de baby’s, inclusief ontdekspiegel. We hebben binnen én buiten volop ruimte om kinderen de aandacht en begeleiding te geven die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. Dat doen we in ons indrukwekkende, unieke pand met een rustige, fijne sfeer – het oud Joods Lyceum – midden in Amsterdam. Het ligt vlak achter Carré, de Nederlandsche Bank zit om de hoek.

Bijzonder bij Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

 • Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella. 

 • Friends call me Jim

  Twee keer per week bewegen de peuters lekker in onze gymzaal 2.0; voorzien van o.a. lichtprojecties, een beamer en echt uitdagende materialen. Op basis van magische verhalen stimuleren we de fantasie en beleving van de kinderen waardoor ze het plezier in bewegen ontdekken.

 • Peuterplusgroep

  Op onze peuterplusgroep spelen we bewust in op de specifieke ontwikkelbehoeften van de peuters. Hun zelfstandigheid vergroten is ons doel en we dagen ze juist uit om zoveel mogelijk zelf te doen, want dat komt straks op school goed van pas!

Prev Next

Horizontale groepen

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze vestigingen met horizontale groepen.

3 Babygroepen
0 - 2 jaar
2 Dreumesgroepen
1 - 3 jaar
3 Peutergroepen
2 - 4 jaar
1 Peuter+ groep
3+ jaar

Review van een ouder

Naast dat het een super mooi gebouw is en het een rustige en veilige plek is voor de kinderen, zijn we nog blijer met de lieve juffen waar onze dochter bij op de groep zit. Er wordt elke dag een verse biologische lunch bereid, waar de kindjes elke dag van kunnen smikkelen. Ze slaapt er als een roosje in de lekkere bedjes die gezellig naast en boven elkaar liggen. We wisten nog maar net dat er een tweede kindje op komst is en die hebben we meteen aangemeld omdat er voor ons gewoon geen andere plek is te bedenken waar we de kindjes naartoe willen brengen. Tot slot wordt er de hele dag een app bijgehouden met alle activiteiten rondom het kind inclusief foto’s die je als ouder super blij maken tijdens je werkdag.

Micky Rooze
Moeder van Fleur (2 jaar)

Tarieven 2023

Prijs per uur: € 10,94

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Pampers luiers, Pampers Sensitive billendoekjes en Naïf verzorgingsproducten.

Flesvoeding

De meeste soorten flesvoeding zijn aanwezig. Heb je een andere wens, doen we ons best het te bestellen.

Spenen & flessen

Qua spenen, flessen en slaapzakken volgen we zoveel mogelijk de wens van de ouder.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Maak kennis met een aantal van onze teamleden

Een veilige, liefdevolle en leerrijke omgeving creëren zodat wij de kinderen de mogelijkheid bieden om spelenderwijs optimaal te kunnen ontwikkelen. Dat is mijn passie!

Luna
Pedagogisch expert

Dit werk gaat mij elke dag aan het HEART! Het creëren van een sfeer binnen de groep waarin kinderen zich veilig voelen is een van de dingen die ik het allerliefst doe. Alle kinderen hebben namelijk elke dag behoefte aan iets anders. Het deel uitmaken van de ontwikkeling van al die kleine persoonlijkheden is het mooiste wat er is.

Soumaya
Pedagogisch medewerker

Veelgestelde vragen

Foto's van de vestiging

Amsterdam

Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin

Rondleiding aanvragen

Kom je een kijkje nemen op onze vestiging?

Hallo, ik ben Valentine Versteeg vestigingsmanager van Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin Amsterdam.

Valentine Versteeg
Vestigingsmanager Kindergarden Voormalige Stadstimmertuin Amsterdam

Wat maakt Kindergarden zo uniek