Kindergarden Vestiging
Kindergarden Vestiging

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Princenhage

Kindergarden Princenhage is te vinden aan de Liesboslaan 8 in Breda. Ooit was Princenhage het statige, karakteristieke Hotel Bellevue. De sfeervolle, ruime groepen hebben prikkelarme kleuren en al het spelmateriaal staat op kindhoogte. Net als in Scandinavische landen slapen er ook kinderen buiten: heel gezond! Buiten slapen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld minder last van verkoudheid en kinderen slapen rustiger, dieper en langer.

Er is een mooie, parkachtige tuin volop uitdagingen om heerlijk te spelen. Binnen zijn de ruimtes zo ingericht dat er altijd rust op de groepen is, zowel in aankleding als in geluiden. Daarnaast stimuleren we de zelfstandigheid van kinderen door ze veel zelf te laten ontdekken en vooral het zelf te laten doen.  

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijgen jullie een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan hebt. 

Zijn er bijzonderheden als vakanties, ziekte, een huwelijk, de geboorte van een broertje of zusje, dan bespreken we die. Op een ander moment komen we daar op terug. We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. En hoe het daar op reageerde. Dat het bijvoorbeeld voor het eerst helemaal zelf zijn of haar jas aantrok. We willen dat jullie allebei met een goed gevoel naar huis gaan.

Kindergarden Princenhage heeft:

 • Horizontale groepen
 • 2 babygroepen (0-2 jaar)
 • 1 dreumesgroep (1-3 jaar)
 • 1 BSO groep (4-12 jaar)
 • 1 peutergroep (2-4 jaar)
 • 1 peuterplusgroep (3-4 jaar)
 • Sfeervolle groepen, grote tuin, unieke buitenslaapplekken voor baby's
 • Een pedagogisch expert

Princenhage ligt aan de uitvalsweg A16 richting Rotterdam en Antwerpen, en is prima bereikbaar vanuit Breda-Noord, Haagse Beemden, Westerpark, Heuvel, Effen, de Rith, Boeimeer en Breda centrum. Kom eens langs!

Kom jij ook een kijkje nemen op ons kinderdagverblijf? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de vestiging aan de Liesboslaan, hebben wij in Breda Zuid ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang aan de Overakkerstraat

BSO

Buitenschoolse opvang Princenhage

Onze BSO biedt ruimte aan ieder kind. Er is uitdaging, rust en volop mogelijkheden om te ontdekken, te spelen of creatief bezig te zijn. Wandelende takken verzorgen, aan de timmertafel een bijenhotel maken, in de poppenhoek spelen, in de bouwhoek aan de slag met Duplo of Kapla, in de leeshoek met een boek; schilderen of boetseren in het atelier. Er zijn spelletjes voor elke leeftijd, er is tijd en aandacht voor iedereen. Kinderen worden gezien en in hun waarde gelaten.

BSO Breda Princenhage heeft

 • Woonruimte
 • Eetruimte
 • Atelier
 • Laboratorium
 • Buitenruimte

Hoe ziet een middag eruit op de BSO?

We halen de kinderen op van school, lopend of met de bus. Op de BSO hangen ze hun jas op, stoppen hun tas in de kluis en beginnen met het buffet. Warmte, gezelligheid en aandacht: net als thuis praten en luisteren we naar wat ze hebben meegemaakt op school. Daarna bespreken we de activiteiten. Timmeren, popjes maken, kleuren, lezen, spelletjes, buiten spelen... Kinderen mogen kiezen wat ze willen doen. Om vijf uur is er de warme maaltijd, of een stuk fruit voor wie niet mee-eet. Daarna spelen ze tot de ouders ze komen halen.’ 

Grote tafels buiten 

Buiten hebben we een overzichtelijke tuin met klimbomen, een doolhof en een zandbak. We spelen verstoppertje, klimmen in bomen en maken modder in grote bakken. Als het weer het toelaat, eten we aan de grote tafels, buiten onder het afdak. Daar wordt ook regelmatig geknutseld. Echt een tuin waar iedereen blij van wordt! In de vakantieperiode maken we bijvoorbeeld een proefjesbak om met simpele dingen experimentjes te doen. Ons laatste thema vakantiethema was ‘ridders en kastelen’ waarbij we van kartonnen dozen kastelen maakten en een speurtocht in het bos hebben gehouden.’ 

Ophalen

Bij de buitenschoolse opvang worden de kinderen door een medewerker opgehaald uit school. Is je kind jonger dan 4 jaar? Dan ben je bij ons ook welkom voor kinderopvang.

Kom jij ook een kijkje nemen op onze Buitenschoolse opvang? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de vestiging aan de Liesboslaan is er ook een vestiging aan de Overakkerstraat.

Maika de Haan

Vestigingsmanager Breda Princenhage

2553
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 – 423 54 22

Liesboslaan 8
4813 EC Breda

Tarieven 2021

Openingstijden, LRK nummers en GGD inspectierapport

Openingstijden

 • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
 • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
 • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen:

 • 7.00 en 7.30 uur
 • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummers

KDV 520389633
BSO 190785913

Inspectierapport GGD

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (KDV & BSO)

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (Nannyservice)

Ik geniet er elke dag van om bij Kindergarden te mogen werken. Een kind mag zichzelf zijn; blij, bedroefd, druk, boos of enthousiast. Er is altijd ruimte voor iedereen.”

Maika de haan 147x147

Maika de Haan

Breda Princenhage
Maika de haan 147x147
×