Kindergarden Vestiging
Kindergarden Vestiging

Kinderdagverblijf

Kinderopvang Breda Princenhage

Kindergarden Princenhage is te vinden aan de Liesboslaan 8 in Breda. Ooit was Princenhage het statige, karakteristieke Hotel Bellevue. De sfeervolle, ruime groepen hebben prikkelarme kleuren en al het spelmateriaal staat op kindhoogte. Net als in Scandinavische landen slapen er ook kinderen buiten: heel gezond! Buiten slapen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld minder last van verkoudheid en kinderen slapen rustiger, dieper en langer.

Er is een mooie, parkachtige tuin volop uitdagingen om heerlijk te spelen. Binnen zijn de ruimtes zo ingericht dat er altijd rust op de groepen is, zowel in aankleding als in geluiden. Daarnaast stimuleren we de zelfstandigheid van kinderen door ze veel zelf te laten ontdekken en vooral het zelf te laten doen.  

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijgen jullie een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan hebt. 

Zijn er bijzonderheden als vakanties, ziekte, een huwelijk, de geboorte van een broertje of zusje, dan bespreken we die. Op een ander moment komen we daar op terug. We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. En hoe het daar op reageerde. Dat het bijvoorbeeld voor het eerst helemaal zelf zijn of haar jas aantrok, of zelf een boterham heeft gesmeerd en die blij en trots opat. We willen dat jullie allebei met een goed gevoel naar huis gaan.

Princenhage ligt aan de uitvalsweg A16 richting Rotterdam en Antwerpen, en is prima bereikbaar vanuit Breda-Noord, Westerpark, Heuvel, Effen, de Rith, Boeimeer en Breda centrum. Kom eens langs!

Kindergarden Princenhage heeft horizontale groepen en plek voor:

• 2 babygroepen (0-2 jaar)
• 1 dreumesgroep (1-3 jaar)
• 1 BSO groep (4-12 jaar)
• 1 peutergroep (2-4 jaar)
• 1 peuterplusgroep (3-4 jaar)
• Sfeervolle groepen, grote tuin, unieke buitenslaapplekken
• Een pedagogisch expert

Inschrijfactie

Voelt het goed en past Kindergarden bij jou? Dan hebben wij nu een leuke actie: 
Schrijf je je nu in en start je binnen 4 maanden? Dan ontvang je een digitale giftcard t.w.v. €100 bij KOEKA.com*

Wil je een kijkje komen nemen op ons kinderdagverblijf en/of BSO? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

* bekijk hier de actievoorwaarden

Naast de vestiging aan de Liesboslaan, hebben wij in Breda Zuid ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang aan de Overakkerstraat

BSO

Kinderopvang Breda Princenhage

Onze buitenschoolse opvang (BSO) in Breda is gevestigd in het voormalige karakteristieke Hotel Bellevue. Tijdens de BSO geven wij je kind de aandacht die hij of zij nodig heeft. Er zijn maximaal 20 kinderen in een groep. Dat betekent rust en ruimte om te spelen; huiselijkheid en kleinschaligheid staan voorop bij ons enthousiaste team.

Hoe ziet een middag eruit op de BSO?

Na schooltijd starten we altijd met iets te eten en te drinken. Ondertussen praten we gezellig bij. Daarna heeft je kind volop tijd om mee te doen aan activiteiten of het kan zelf invulling geven aan zijn middag. Zo kan je kind lekker bijkomen met een boekje op de bank of een nieuwe wondere wereld ontdekken via de microscoop.

Activiteiten

Even je energie kwijt na een drukke schooldag. We bieden dagelijks nieuwe activiteiten aan: buiten spelen, koken, hutten bouwen. En ook workshops op het gebied van sport, spel, dans, theater, natuur en milieu. Alles is mogelijk, ook lekker even lezen. Hierbij stimuleren we graag de zelfstandigheid door de kinderen helemaal zelf te laten koken of voor de moestuin te laten zorgen. 

Tuin

We hebben een fijne tuin waar voldoende ruimte is om te voetballen of tikkertje te spelen. De grote zandbak leent zich prima voor de mooiste zand- en moddercreaties. De moestuin is favoriet. Hier verbouwen we fruit en groente die we zelf weer verwerken in onze lunch.

Vriendjesdag

In de vakantie is het elke dag vriendjesdag. Je kind kan dan gezellig een vriendje of vriendinnetje meenemen. In overleg kan dat ook op gewone schooldagen.

Uitjes in de vakantie

In de vakanties organiseren we vaak uitjes: midgetgolf, poppentheater, huttenbouwen in het bos of we geven workshops op de vestiging zoals vogeltaarten maken, kaarsen versieren en kidsdance.

Opvangtijden

Reguliere opvangtijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 tot 18.30 uur en woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur, met mogelijkheid om uit te breiden tot 19.00 uur. Tijdens schoolvakanties en studiedagen is je kind vanaf 07.30 tot 18.30 uur welkom bij ons, met de mogelijkheid tot verlenging van de dag tussen 7.00 en 7.30 en van 18.30 tot 19.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Ophalen

Bij de buitenschoolse opvang worden de kinderen door een medewerker opgehaald uit school. Is je kind jonger dan 4 jaar? Dan ben je bij ons ook welkom voor kinderopvang.

Naast de vestiging aan de Liesboslaan is er ook een vestiging aan de Overakkerstraat.

Maika de Haan

Vestigingsmanager Breda Princenhage

2553
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 – 423 54 22

Liesboslaan 8
4813 EC Breda

Tarieven 2020

Openingstijden, LRK nummers en GGD inspectierapport

Openingstijden

  • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
  • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
  • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen:

  • 7.00 en 7.30 uur
  • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummers

KDV 520389633
BSO 190785913

Inspectierapport GGD

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (KDV & BSO)

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD. (Nannyservice)

Koeka inschrijfactie

Voelt het goed en past Kindergarden bij jou? Schrijf je je in en start je binnen 4 maanden? Dan ontvang je nu een digitale giftcard t.w.v. € 100,- van koeka.com*

Koeka Sfeer

* Bekijk hier de actievoorwaarden

Ontwikkeling

Maak kennis met de mijlpalen die essentieel zijn voor de groei en bloei van je kind.

Hoe oud is je kind?

Bekijk

Nieuws & Agenda

Nieuws

Kindergarden nieuwe eigenaar Prinsjeshof

Per 2 januari hebben we in Breda Prinsjeshof over genomen van Karen en Edo Oostwouder.

Lees meer
Meer nieuws? Bekijk het nieuwsarchief

‘Ik geniet er elke dag van om bij Kindergarden te mogen werken. Een kind mag zichzelf zijn; blij, bedroefd, druk, boos of enthousiast. Er is altijd ruimte voor iedereen.‘”

Maika de haan 147x147

Maika de Haan

Breda Princenhage
Maika de haan 147x147
×